Ciekawostka - Magda Gessler zrewolucjonizowała kilka lat temu restaurację w Bukowinie Tatrzańskiej i chwaliła w programie jej lokalizację. Rok później naprzeciwko stanęła jej restauracja.
@arcypatelniagrozy ona tylko zrobiła reklamę, kilka dań. Ciężko powiedzieć co jest przyczyną. Lokalizacja, produkty, właściciele, nie trafione menu (całe menu nie jest robione przez M.G), pracownicy (odpychający kelnerzy), lepsza konkurencja. Nie wiem no dużo chyba czynników.
kiedys jakis Mirek dodal wykres z restauracjami którym "rewolucje" wyszły na dobre. No statysty dokaldnych nie pamiętam, ale dobrze nie było. Pytanie ile w tym winy Gesslerowej
@arcypatelniagrozy: Cóż, tymi restauracjami nadal zarządzają ci sami ludzie. Jak im nie wychodziło cały czas, to jak po krótkiej wizycie Gessler i wycieczce na gokarty ma nagle zacząć wychodzić?
@CipakKrulRzycia: Tylko że ona ma rację, o ile prawdą jest to co pisze co do doświadczenia.
Oczywiście zakładam, że te 2500 to na rękę, bo jak nie to nawet poniżej minimalnej...
Doświadczony spedytor (zresztą - pal licho spedytor. Dotyczy to niemal każdego zawodu) powinien zarabiać zdecydowanie więcej. Taką kasę można zaoferować komuś 'na przyuczeniu', ale jeśli ktoś ma wiedzę i doświadczenie, zna języki (co w przypadku spedycji jest atutem) to nie
@staryalkus: dla niektorych z jednocyfrowym IQ studia rownaja sie 15k miesiecznie, gdzie wybierajac jakis gowno kierunek na ktory idzie kazdy gwarantuje biede zmarnowane kilka lat zycia na studiowanie i problemy ze znalezieniem pracy, bo pracodawca majac do wyboru kogos pracujacego juz od 5 lat z doswiadczeniem przyjmie wiadomo kogo xD