@OpowiedzMiCos: chleb rośnie w czasie pieczenia, dlatego żeby nie popękał w niespodziewanych miejscach nacina się po długości żeby zrobić mu miejsce na zwiększenie objętości. Jak zrobisz wszystko za dobrze to w miejscu nacięcia może "rozewrzeć się" tak jak to tutaj widać.
Poniżej zdjęcie jak wygląda surowe ciasto zaraz po włożeniu do pieca.
O lol kot się nudził i darł ryja to mu powiedziałem by przestał, miauknął do mnie i ja do niego zdecydowanie; 'cicho bądź' i zrobił 'mru' i poszedł jak na komendę na fotel i się grzecznie położył, co jest :DDDD
@odkiedyodzawsze: on wie jak ma na imię i wie jak ja mam na imię, jak jestem zamknięty w pokoju to pod drzwiami zawodzi i udaje mu się wymiałczeć coś co brzmi jak moje imię, do starego też się zwraca moim imieniem, chyba dla niego to jakiś zwrot imienny czy hui, nie zawsze to wymiałkuje ale zwraca się do mnie i starego czymś co ma stwarzać wrażenie imienia
#chleb #bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem
źródło: 1000008770
PobierzPoniżej zdjęcie jak wygląda surowe ciasto zaraz po włożeniu do pieca.
źródło: PXL_20241214_130031394
Pobierz