@wolepiwo no jasne, ale takie jedzenie to guilty pleasure ( ͡~ ͜ʖ͡°) Tłuszcz jest nośnikiem smaku, w tej formie masz "danie chłopskie", ale smaczne, kaloryczne i ma wszystkie poprzednie makro (choć może w nie najlepszej proporcji).
Generalnie jak bym miał jeszcze jajka to zrobił bym to nieco inaczej, ale jako danie "na winie" to masz solidny, smaczny (choć to kwestia gustu), kaloryczny posiłek. Dorzucić do tego
#gotujzwykopem camembert w panierce, plajster boczku, gotowy kotlet 100g z biedry, trochę ogórka kiszonego, pomidora i cebuli. Dobre aczkolwiek następnym razem kupię,,burger premium,, dwa kotlety po 190g i wtedy większą bułkę do burgerów z piekarni a nie te paczkowane z biedry. W sumie to pierwszy raz smazylem taki ser w panierce
#gotujzwykopem 9 słoików z odcedzonym zakwasem z buraków i dwa małe słoiczki z czosnkiem, które jeszcze muszą postać z dwa tygodnie w ciepłym aż mocniej ukisza się w soku z buraka
@011011010110000101111000: rozchodzi się o to, że to będzie czosnek kiszony tyle, że w większości przepisów zalewa się go solanką czyli wodą z solą. Ja ten czosnek odcedzam z zakwasu a później w mały słoik upycham i zalewam ponownie owym zakwasem. Po paru tygodniach czosnek robi się ciemny i kwaśny, traci ostrość i można normalnie zjeść cała ząbek. Po co? Dla zdrowotności
#motoryzacja obecnie jeżdżę wypierdzialym a4 b7 2.0 tdi na pompowtryskach który chodzi jak traktor i chciałbym kupić jakiegoś diselka rocznik najlepiej koło 2010-2012 z normą euro 5 i pojemnością do 2500. Chciałbym fajne wyposażenie, dobrej jakości materiały i nieźle osiągi do 30 tyś. Czy cytryna c5 X7 z silnikiem 2.2 204 km z zawieszeniem hydro to będzie najlepszy wybór? Jakaś alternatywa?
#gotujzwykopem Czy mój schab pieczony dwie godziny w brytfannie z dodatkiem wędzonych śliwek, suszonych grzybów, czosnku, cebuli, jabłek i rozmarynu a później posmarowany glazurą z miodu, koncentratu i musztardy i podpieczony chwilę na górnej grzałce, pokrojony i delikatnie duszony we własnym sosie, częściowo odcedzonym a częściowo zblendowanym z wyżej wymienionych składników i na koniec z dorzuconymi pieczarkami zrumienionymi na drugiej patelni na maśle klarowanym na dużym ogniu może dostać plusa?
Generalnie jak bym miał jeszcze jajka to zrobił bym to nieco inaczej, ale jako danie "na winie" to masz solidny, smaczny (choć to kwestia gustu), kaloryczny posiłek. Dorzucić do tego