@footix: za brokułę, ryż paraboliczny i basmanti oraz za comic sans powinieneś dostać karnego kutasa ale ponieważ cię lubię, pozwolisz, że jedynie pogratuluję pracy włożonej w ten wykop oraz w krzewienie kultury kulinarnej.
PS. jeśli dziewucha nie włada pałeczkami a my sami zdecydujemy się na ten sztuciec ją zostawiając z widelcem, zamiast +5 do podziwu możemy jej przyprawić +30 do zawstydzenia - nie polecam.
@footix: Mój ryż jakoś nigdy nie miał problemu złapać koloru curry, w sumie wszystko co jest jasne łapie żółty kolor curry i go pochłania. Często tej przyprawy używam i często mam żółto w zlewie i całej kuchni. ;)
Nie, nie bryzgam dookoła siebie wszystkim. xD Chodziło mi o garnki, talerze itp.
Zamiast bawić się w glutaminiowe zupki chińskie można kupić zarąbistą przyprawę WOK Kotanyi. Tę, bądź jeszcze lepszą tę Obie w marketach typu Real są 50gr jak te podane na stronie. Od siebie dodam, że przepis podany na opakowaniu jest świetnym daniem ;] Szczególnie polecam wrsję egipską, ale co kto lubi
Komentarze (235)
najlepsze
PS. jeśli dziewucha nie włada pałeczkami a my sami zdecydujemy się na ten sztuciec ją zostawiając z widelcem, zamiast +5 do podziwu możemy jej przyprawić +30 do zawstydzenia - nie polecam.
Nie, nie bryzgam dookoła siebie wszystkim. xD Chodziło mi o garnki, talerze itp.
chociaz ryz + makaron
no i takie howto z takiego obiadku - wez poszukaj dziewczyny ^_^
Przyprawa do dań kuchni azjatyckiej Wok - Składniki: sól morska jodowana, cukier, czosnek, papryka, sos sojowy (z pszenicą), substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, cebula, imbir, kozieradka, kurkuma, marchewka, pasternak, pietruszka, borowiki, olej roślinny, sustancja przeciwdziałająca zbrylaniu: amorficzny dwutlenek krzemu, aromat (z mlekiem w proszku i laktozą).
Skoro już chcemy unikać tego typu składników to radzę zaopatrzyć się
To NIE jest gatunek ryżu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Parboiled_rice