Dlaczego amerykańska czekolada ma posmak wymiocin?
Amerykańska czekolada dla osób spoza USA często kojarzy się w smaku ze zjełczałym masłem lub wymiocinami. A jest to najprawdopodobniej zasługa procesu zwanego lipolizą, w wyniku którego w czekoladzie mlecznej powstaje kwas masłowy.
SoLUffka z- #
- #
- #
- #
- 127
- Odpowiedz
Komentarze (127)
najlepsze
Może to ta tęsknota, kiedy ciotka ze stanów przysyłała razem z zabawkami ¯\༼ •́ ͜ʖ •̀ ༽/¯
Takiego hersheya to jestem w stanie zjeść całą tabliczkę >>100g, mleczna i z migdałami to imho nadczekolady
A swoją drogą, z filmu dowiedzieliśmy się o najpopularniejszej czekoladzie w USA. Ciekawe jaka jest najpopularniejsza czekolada w Rosji, Chinach i Japonii.
Nasza polska Milka jest pyszna, ale dla mnie zbyt słodka (wykluczyłam wiele lat temu cukier dodany i teraz wszystko jest mi za słodkie)
Taki np. Fiat 500 jest robiony w Tychach, ale wcale nie czyni go to polskim samochodem
@rybak17: kolejny pajac mający gówniane pojęcie o świecie np taka
http://krs.infoveriti.pl/Terravita,Poznan,Udzialowcy,KRS,0000028540.html
a to nie jedyny zakład