Amerykańscy bimbrownicy pod wrażeniem polskiej śliwowicy.
W całej Ameryce subkultura bimbrowników kontynuuje tradycje pędzenia własnego alkoholu w amatorskich gorzelniach ukrytych w głębokich lasach. W tym odcinku Tim zapoznaje Marka i Diggera z polską śliwowicą.
M.....T z- #
- #
- #
- #
- 195
Komentarze (195)
najlepsze
Po pierwsze to zacier robi się z zbóż, ziemniaków albo innego żródła cukrów złożonych.
A zacieranie to enzymatyczny proces który rozbija wspomniane cukry złożone na fermentowalne cukry proste stąd nazwa zacier.
Z owoców robi nastaw, nastaw w zależności od jakości owoców i ich proporcji w stosunku do wody i innych skladników może dać nam coś
Nie, trzeba tylko być nałogowym alkoholikiem
jak wypijesz kilka takich baniaków śliwowicy 70 % to od razu czujesz że za dużo, chyba chodzi tylko, o to żeby pokazać jaki jest się twardy
@jakub-dolega: pamiętam jeszcze dawniej jak babcia
Gleba