Choroba białych włókien w 99% filetów z kurczaka. Raport o mięsie z marketów
W 99,1 proc. piersi z kurczaka sprzedawanych pod marką własną badanych supermarketów nosi ślady choroby białych włókien - to wyniki badań przeprowadzonych w pięciu sieciach handlowych w Polsce.
Szewczenko z- #
- #
- #
- #
- #
- 158
Komentarze (158)
najlepsze
W artykule na ten temat znalazłem jedynie taką wzmiankę - "Jak zauważono, występowanie tej choroby wiąże się więc z niższą jakością mięsa pod względem jego wartości odżywczych, walorów estetycznych i smakowych."
Jeżeli to jedyne minusy tego mięsa to #!$%@? mnie to boli.
bo rodzina spędza razem czas. Ludzie przestańcie pisać takie bzdury o chowie drobiu. Mamy najbardziej regorystyczne przepisy dotyczące dobrostanu . Vege niech jedzą roślinki i nie trują głowy innym.
A mojej matki znajoma jak wzięła 3 dawkę to jej się łyżki do ręki przyklejały jak do magnesu ( ͡° ͜ʖ ͡°) xDD
Idź, Twój booster już czeka.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1790759/
On average, vegetarians had a higher childhood IQ score than non-vegetarians.
Conclusion Higher scores for IQ in childhood are associated with an increased likelihood of being a vegetarian as an adult.