Choroba białych włókien w 99% filetów z kurczaka. Raport o mięsie z marketów
W 99,1 proc. piersi z kurczaka sprzedawanych pod marką własną badanych supermarketów nosi ślady choroby białych włókien - to wyniki badań przeprowadzonych w pięciu sieciach handlowych w Polsce.
Szewczenko z- #
- #
- #
- #
- #
- 158
Komentarze (158)
najlepsze
Hodowanie zwierząt na mięso to głupota nieefektywna ekonomicznie która prowadzi do powstania takich zmutowanych kurczaków z chorobami genetycznymi.
@tos-1_buratino: W labolatorium są. Brak technologii wielkoskalowej - czyli sposobu na komercjalizację. Już pomijam że nie wiemy jakie skutki przyniesie taka monokultura - potencjalny raj dla wszelkiej maści wirusów i bakterii.
@tos-1_buratino:
NIC Z TYCH RZECZY.
To skuteczne, efektywna ekonomicznie technologia produkowania mięsa. Miliardy lat ewolucji stoją za tą technologią.
Dlatego i najbardziej prymitywne i najbardziej zaawansowane spoleczeństwa produkują mięso