Kiszenie, czyli fermentacja mlekowa. To samo zdrowie
Kiszone produkty mają mnóstwo właściwości, które wspomagają pracę układu pokarmowego, a to przekłada się na poprawę zdrowia. To stanie się z Twoim organizmem, jeśli będziesz regularnie jeść kiszonki. Sprawdź, kto i kiedy nie powinien jeść kiszonych produktów.
freedomseeker z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 141
Komentarze (141)
najlepsze
Nie ma na to pytanie odpowiedzi.
W pewnych miejscach na kiszenie mówi się kiszenie w innych kwaszenie i chodzi o to samo.
Natomiast niektórzy producenci niektóre produkty sztucznie podpędzane nazywają kwaszonymi.
W składzie kapusty kiszonej powinieneś mieć sól i kapusta (ew dodatki typu pietruszka czy marchewka czy przyprawy bo takie tez robią). Inne dodatki oznaczają ze się ktoś już zabawił najczęściej dają do kiszonek benzoesan sodu jako konserwant jeśli kiszonki
Tak niestety jest bo kiszenie to nazwa od procesu kwaszenie od skutku a że jedni dokwaszają nienaturalnie to inna sprawa. Natomiast problem jest to że taka podpędzania to jest oszustwo. A taka konserwowana to jest porblem bo nie ma flory mlekowej w niej bo zdechła zabita. W do kiszonej kiszonce większość też zdechnie z głodu ale nie wszystko coś przeżyje ale nie spuchnie nic bo bakterie nie mają czego czego
Zajebisty obrazek. Ogórki kiszone to potęga. Zupa ogórkowa z tego zajebista jest
Konserwowe to taka lipa wali octem.
Znajomy kiedyś mi w pracy narzekał, że brzuch go boli i nie może się załatwić... Poleciłem garść kapusty kiszonej i pomoglo
Już nie mówię że odkryłem wtedy że można dać do spaghetti ogórka kiszonego
Można zjeść surowego i pochrupać, ugotować, upiec w całości czy ukisić i mieć super przekąskę.