Podatek od mięsa wydaje się właściwie kwestią czasu.
Po opłacie cukrowej i podatku od plastiku prędzej czy później przyjdzie czas na podatek od mięsa.
Oline z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 421
Po opłacie cukrowej i podatku od plastiku prędzej czy później przyjdzie czas na podatek od mięsa.
Oline z
Komentarze (421)
najlepsze
ja bym takie coś nazwał, no nie wiem... Może VAT?
Czyli klasycznie. Bat, zamiast marchewki. Mogli radykalnie obniżyć podatki na te wszystkie roślinne zamienniki, żeby absurdalnie drogie alternatywy dla mięsa stały się bardziej przyjazne dla portfela. Żeby zachęcić, żeby ludzie na spokojnie zmieniali nawyki żywieniowe. Ale nie. Lepiej wejść z buta i walnąć dodatkowymi podatkami, tak najprościej.
Znowu podnieśli ceny ru ru ru! Ale jednak na te dzieciaczki dają...
Zaraz zapewne uaktywni się pajac krytykujący mnie za pisanie prawdy.