Restaurator sprzedaje dom, by utrzymać restaurację
Jacek Abramowski jest jednym z bardziej z doświadczonych lubelskich restauratorów. Swoją firmę prowadzi od 20 lat. Pierwsza fala pandemii sparaliżowała jej działalność, druga doprowadza restaurację do bankructwa. By ratować biznes, mężczyzna zdecydował się sprzedać rodzinny dom....
rybak_fischermann z- #
- #
- #
- #
- 221
Komentarze (221)
najlepsze
Zamiast ciąć koszty i zachować jak najwięcej środków/majątku (bo kto wie ile plandemia jeszcze potrwa?) to wyprzedaje majątek aby utrzymać płynność firmy, która i tak nie pracuje i nie przynosi dochodu.
Myślę, że jest drugie dno. Sprzedaje dom z kredytem, którego nie może spłacać bo nie działa firma.
Ale tytuł brzmi groźnie i na czasie.
Ale wtedy knajpa musi działać jak spółka. Wątpię
Poza tym, zasilenie spółki majątkiem oznacza, ze wchodzi on w masę upadłości spółki. Co też byłoby nielogiczne przy padającej firmie.
@hivonzooo: większość tak robi i nie ma na to zbytu. Ludzie siedzą w domach, znacznie więcej gotują sami, znacznie mniej kupują na mieście.
Co ma zrobić koleś co 20 lat obraca się w branży gastro? Co ma zrobić hotelarz, czy, w końcu co ma zrobic Jan Kowalski prowadzący swój mały sklepik z gaciami 15 lat? Czy ty sądzisz, że rynek pracy czeka na ludzi po 40 czy tam 50, którzy
@artem17: no niestety OUT, jak ma miękkie serce, to musi mieć twardą dupę ( ͡° ʖ̯ ͡°) Niestety bez wsparcia rządowego, z kolejnymi zakazami, prowadzenie restauracji nie ma sensu.