kiedys bedac w niemczech zamowilem kebaba u jakichs azjatow (k---a, wiem, co moglo pojsc nie tak xD) no i to byl najgorszy kebs jaki w zyciu jadlem. robiony byl wlasnie z jakiejs mielonki. najlepszy kebior to z kawalkow mieska nabitych na patyk i w takiej formie osmazany (。◕‿‿◕。)
@miodek898: Jeśli będzie ciągle podgrzewane, to nie ma problemu. W normalnych budach z dobrej jakości mięsem taki duży wałek zejdzie w ciągu jednego dnia. Jeśli potrzeba, budy mogą kupować mięso o mniejszej wadze. Sama waga produktów do kupienia w makro zaczyna się od 5 kg, a kończy gdzieś koło 30 kg.
@mieszkamzmamusia ja się domyślam że taki cel chcieli osiągnąć, ale na moje oko uzyskali by ten efekt przy połowie uzytej foli. Folia się nie rozwija na kebabie więc jak już parę razy zawiną to dalszą ilość nic nie zmienia. Taki kebab i tak zaraz idzie do chłodni, i jest zamrażane na kamień.
Komentarze (213)
najlepsze