@MajorWinters: skoro jest to jadalna część zwierzęcia, to dlaczego miałoby się to marnować? Nie widzę powodu dlaczego z zabiej krówki miałoby się wycinać tylko najlepsze kąski a resztę oddawać do utylizacji.
To nie kebab gdzie kawałki mięsa (baraniego) są marynowane w specjalnie przygotowanej marynacie a potem nadziewane na wielki szaszłyk. To jest zwykła mielonka na kiju. W Polsce jeszcze nie spotkałem prawdziwego kebaba.
Wnerwia mnie jak widzę pracowników pracujących przy jedzeniu na halach bez maseczek na twarzy. Przecież oni są ludźmi, więc oddychają, kichają, mówiąc plują albo z nosów im potrafi cieknąć. Tyle dobrego, że ten kebab będzie poddany obróbce termicznej.
@KawaJimmiego: nie chcę cię martwić, ale kucharze w restauracjach, a nawet twoja mama czy żona przy gotowaniu też nie używają maseczek i mogą kichnąć...
Następny odcinek - pasztet? Nie widzę nic złego na żadnym etapie produkcji tego. Mam nadzieję, że kebaby, które jadłem były właśnie z takich przedsiębiorstw.
Komentarze (213)
najlepsze