Gotuj w Wykopem. Suszona wołowina z mięsa mielonego. Beef Jerky
Tak jak obiecałem wrzucam mój przepis na szybką, prostą i smaczną suszoną wołowinkę
kozinsky z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 98
Tak jak obiecałem wrzucam mój przepis na szybką, prostą i smaczną suszoną wołowinkę
kozinsky z
Komentarze (98)
najlepsze
Ja nie widzę sensu takiego kombinowania.
Mięso mielone to jest mielone mięso. Jak weźmiesz taki sam kawałek mięsa jaki się nadaje na beef jerky i go zmielisz to będziesz miał mięso mielone. W sklepach mięsnych mówisz "poproszę ten kawałek mięsa mi zmielić" i dostajesz zmielone. Nie chcę Wam ubliżyć, tylko uświadomić, bo rozmawiacie jak byście serio tego nie wiedzieli.
W życiu nie widziałem beef jerky robionego z mięsa mielonego. Nigdy nie wiesz co tam jest, o ile sam go nie mieliłeś.
Jeśli już to tylko dobry, lekko przerośnięty stek. Angus beef (。◕‿‿◕。) - mniam. I to z dobrego źródła. Mięsa nie potrzeba dużo, więc lepiej wydać trochę więcej,
Jesli chodzi o kawalki miesa to moze byc i z mlecznej krowy bo jerky ma byc twarde i niemozliwe do pogryzienia "jednym kesem" ma byc do przezuwania.
Jesli chodzi o kawalki miesa to ja uzywam taki ktory w polsce sie.chyba nazywa
Komentarz usunięty przez moderatora
@pinkfloyd12: no ciekawe czemu
Suszysz mieloną, surową wołowinę...
W 60 stopniach...
Nie jest to przypadkiem w #!$%@? niebezpieczne?
Akurat stejki, to jedna z najbezpieczniejszych form surowego mięsa.
Stejk nie jest zmielony. Jest zbity. Nie ma kontaktu ze wszystkimi bakteriami na całej swojej objętości.
#!$%@? całego sprzętu płynem do mycia naczyń, nie zabije wszystkich przetrwalników...
@kozinsky: 60 stopni to taki "slow cook" ;)
@mlek: No i się wyjaśniło, dlaczego mi smakuje. Im bliżej do emerytury - tym smaczniejsze.