Naukowcy wykryli ołów w kurkumie
Niektórzy wytwórcy kurkumy w Bangladeszu dodają do niej sztuczny barwnik zawierający ołów. Spożywanie takiej przyprawy może podnieść poziom groźnego metalu we krwi i prowadzić do różnych zaburzeń.
MalyBiolog z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 65
- Odpowiedz
Komentarze (65)
najlepsze
Tak #!$%@?, bo każdy ma w domu aparaturę do wykrywania izotopów. Od tego jest państwo do jasnej cholery.
@majorponury: Nie nasze. Jedliśmy sól drogową i zamietli pod dywan.
@majorponury: Ja mam!
Odczyt pokazuje 3,61 jednostki.
Nie ma rewelacji, nie ma tragedii.
@Wolrad każda żywność sprowadzana do Polski z kraju trzeciego podlega kontroli sanepidu, czasem nawet pobiorą jakieś próbki, ale często nawet nie oglądają towaru, tylko same dokumenty
Luk, maj frend, i mejd tests and its okei, mai sister liws gud. Ic sejf tu it, don łori. Hir ar de tests
Komentarz usunięty przez moderatora