Prosty przepis na idealne domowe Frytki Belgijskie + ostry sos samurai
Przepis na frytki belgijskie - niezwykle chrupiące, dwukrotnie smażone, bardzo smaczne frytki, które z łatwością przygotujecie w domu. Przepis wygrał ostatnie głosowanie w ankiecie gromadząc 700 głosów (prawie 35%).
MG78 z- #
- #
- #
- #
- 258
- Odpowiedz
Komentarze (258)
najlepsze
25 lat temu albo więcej wujek przywoził coś takiego jak keczup z kawałkami cebuli (chyba z belgii) w normalnym opakowaniu takim wyciskanym jak każdy keczup. Czy coś takiego dalej można tam kupić? bo w polsce się nie spotkałem.
Mało rzeczy pamiętam z przed 20 lat ale pamiętam właśnie ten keczup albo i może tylko ten keczup ;)
https://czytamyetykiety.pl/products/ketchup-lagodny-miedzychod/
Rzekomo? Serio?
Jakby ktoś nie widział:
Komentarz usunięty przez moderatora
Jest to najlepszy sos jaki jadłem w życiu.
4 ząbki czosnku 3 łyżeczki chrzanu 3 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli 7 łyżeczek cukru 1 jajo olej ok szkl. Wrzucasz wszystko do większego kubka bierzesz blender i miksujesz na wolnych obrotach delikatnie od dołu aż powstanie gęsty sos
Polecam :)
@sloniasek: To czuć czy nie czuć xD
@BoloZCzerniakowa: mrozisz surowe ziemniaki?