@matowoszary: eee w każdej budzie z kebabem? : skoro w takiej budzie masz do wyboru kebab z kury i kebab z barana (tak naprawdę wołowy) to i tak to nazywam. więc pretensje do tych co mają te budy z kebsem :)
@brusse: jak sos zrobisz z jogurtu z czosnkiem i nie dasz majonezu i tahini, nie będzie dużo gorszy a będzie na pewno mniej kalorii. ta pita to też nie pół chleba tylko cienki placek, a w środku samo dobro - mięso i surowka. więc nie żałuj sobie cumplu ( ͡°͜ʖ͡°)
Gurwa, wykopki przeistoczyły się w ludzi z elektrody. Hurr durr, kuhwa co to za kebab, nie swój chleb tylko kupny. Pewnie jesteś zadowolony ze swojego kebaba ale pytanie z czego? Mięso z czarnej listy, najlepsze przecież z własnej krowy z własnej zagrody kuhwa. Zrobił coś swojego i się pochwalił a wy po nim ciśniecie.
@PrawdziwyRealista: Wszystko zależy ile wydasz kasy, bo żaden problem nawet w domu zorganizować sprzęty które temat ogarną, kwestia ciśnienia w czaszcze.
No dobra jak już skończycie się kłócić to może ktoś ma i podrzuci przepis jak zrobić dobre mięso z wołowiny do kebsa? Nie przepadam za kurczakiem i wolę wołowinę lub baraninę.
@strus77 jak masz karte do makro to kup mielona wolowine (1kg) paczka, przyprawy tak samo. Robisz burgery smazysz i skrawasz. I masz barani kebab wolowy o ktory tu tak boldupia znawcy :)
Właśnie przyrządziłem przyprawę - dziwnie pachnie samą oliwą i kawą Oo No nic czikeny dochodzą w marynacie, wódeczka się mrozi no i buduję nastrój https://www.youtube.com/watch?v=dHDWtJpvURU
Będąc przejazdem w Szczecinie wskoczyłem do polecane go wg googla soffra kebab czy jakoś tak, sympatyczny właściciel, a kebab mega smaczny, w Polsce nie jadłem lepszego!! Warzywa co rzadkością jest na miejscu widać jak myte, krojone i do lady chłodnicze, dzięki czemu są cały czas świeże a nie zwiedle jak u innych
Komentarze (183)
najlepsze
skoro w takiej budzie masz do wyboru kebab z kury i kebab z barana (tak naprawdę wołowy) to i tak to nazywam. więc pretensje do tych co mają te budy z kebsem :)
Surówka
Czerwona kapusta, cwierć, cebula,