Zawsze jak mam okazję, to próbuję kebsa w różnych miejscach, w różnych miastach, zauważyłem, że często w mniejszych miejscowościach, kebab, sposób podania, sosy, są do siebie podobne. Piszę o Polsce, bo kebab u Turka w Niemczech, to jeszcze inna bajka. No i z tych polskich doświadczeń wniosek jest tylko jeden - Luxor kebab( ͡º͜ʖ͡º)
@cerastes: to akurat wzialem od food emperora - a i w moim ulubionym kebsie ta podstawowa surowka to ma dokladnie tyle skladników, zawsze można dorzucić pomidora czy co tam komu przyjdzie do głowy
@Tichy: jak dla mnie w tortilli największą robotę robi smak świeżych różnorodnych warzyw połączonych z dobrze doprawionym mięsem. do tego jeszcze dochodzi kwestia ostrości. w moim przekonaniu całość musi być choć trochę złamany ostrym sosem, ale tu każdy sobie sam ustala granicę bólu.
Komentarze (183)
najlepsze
Kebab bez pasków się nie liczy
PS. Niech ktoś w końcu zrobi kebaba wieprzowego, bo już mam dość tych kurczaków.