UOKiK: zastrzeżenia do niemal co czwartej partii surowego mięsa
Prawie jedna czwarta skontrolowanych przez Inspekcję Handlową partii surowego mięsa i wyrobów z niego wzbudziła zastrzeżenia. Najczęściej chodziło o błędne oznakowanie, ale znaleziono też np. wieprzowinę w tatarze wołowym i niedozwolone dodatki w surowej kiełbasie.
b.....6 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 80
- Odpowiedz
Komentarze (80)
najlepsze
W lodówce pewnie masz koło 8 stopni, tymczasem na opakowaniu informacja: od -2 do 2.
Co nie zmienia faktu, że mięso już w sklepie często jest mało świeże.
Ostatnio wielokrotnie miałem problemy gastryczne właśnie z powodu takiego mięsa. Weź tu dzieciom dawaj takie coś jak samemu gania do toalety co chwila.
Oczywiście kupujesz jednego dnia a następnego (niby pudełka hermetyczne) po otwarciu wali strasznie. Wiem, nie kupować, ale czasami się
Problemem tutaj nie jest droga dostawca-sklep, a raczej sklep-konsument bezpośredni. Sprzedawcy w sklepach rzadko kiedy są przeszkoleni jak obchodzić się z mięsem, i nie biorą na poważnie tego, że może się szybko popsuć w niewłaściwych warunkach, a wiadomo że muszą często robić kilka rzeczy naraz.
Komentarz usunięty przez moderatora
Puenta:
Pani mówi ukradkiem do innej pani zza lady:
- No, stary w sumie ma racje że nie są świeże.... Bo dziś zapomniałam odświeżyć...
Kurtyna...
Meh...