Kolejnym krokiem moglo by byc nauczyc dzieciaki obierac ziemniaki.
@rt_of_vnt: a nieeee, w Afryce to tak nie działa, ponieważ dokładnie w tym momencie afrykańskie biedne sierotki wstają i idą szukać kolejnej organizacji z cyklu "nakarmić Afrykę".
To chyba jakaś ustawka bo na walczących z głodem raczej nie wyglądają. 1/3 ziemniaka odcięta żeby zrobić kwadracik łatwiej wchodzący do maszynki, jednorazowe aluminiowe miseczki zamiast wielorazowych talerzy, jednorazowe pojemniczki na sos - gdzie tu oszczędność?
@galonim: Przecież ten sympatyczny pan nie gotuje dla głodujących tylko dla sierot. W sierocińcu pewnie nie głodują, ale takie rarytasy na pewno są tam rzadkością. Dziadziuś umila im życie.
@Jarek_P: frytki powinno się na chwile dać do średnio nagrzanego oleju potem wyciągnąć,potem rozgrzać olej do tych 180-190 stopni, dzięki temu frytki będą miały ładny kolor i smak. Mozna też trochę wcześniej ugotować. Takie dwukrotne smażenie powinno mieć miejsce w frytkach belgijskich
@Solitary_Man: właśnie poczytałem chwilę w międzyczasie i okazuje się, że ten hinduski dziadek robi frytki najlepszą aktualnie metodą. Obgotowywanie frytek przed wrzuceniem na olej robi frytkom o wiele lepiej, niż dwukrotne smażenie, w necie są opisy różnych metod obgotowywania :)
ech, aż mi smaka narobiliście na coś niezdrowego :))
Komentarze (114)
najlepsze
@rt_of_vnt: a nieeee, w Afryce to tak nie działa, ponieważ dokładnie w tym momencie afrykańskie biedne sierotki wstają i idą szukać kolejnej organizacji z cyklu "nakarmić Afrykę".
@galonim: Dziadek tam więcej gotuje, to jest cały kanał "Grandpa Kitchen": https://www.youtube.com/channel/UC1of9ELYwB623fWaAMRDVFA/videos
dziadek - jak se frytki na castrolu usmażyłem....
ech, aż mi smaka narobiliście na coś niezdrowego :))