@Trollsky wybacz - ale mimo całego szacunku do Twoich noży i całej Twojej pracy to coś tu poszło nie tak. Oglądam ten film, skądinąd fajnie zrealizowany ale mam wrażenie, że ważniejsze od noża były tutaj ujęcia. Trochę przekombinowany - za dużo hollywood za mało tego surowego klimatu, co odwraca uwagę od senda - czyli noża.
@mr_ash: dzieki za opinie. Wiesz, to juz ktoryś film ktory robie i staram sie eksperymentować z formą. Akurat mam nowy aparat i sie bardzo podjaralem slow motion jakie pozwala mi krecic :)
@mr_ash: No co Ty gadasz... Fajnie skręcone, dobra muza, wszystko wygląda coraz lepiej cieszy oko ale nie... Po co się rozwijać skoro można dalej walić filmy nokią bo mają lepszy, "surowy klimat".
@yeloneck: jak sie przyjrzysz papryczka dalej jest, jeleń to tylko ozdobny pin mozaikowy. Papryczka jest moim logiem na zawsze, nigdy jej nie zmienie :)
Noże Trollskyego mają świetny design, są super ładnie wykończone, ale tak ogólnie: jak powstawały noże w czasach (niedawnych przecież), gdy ich twórcy nie mieli do dyspozycji flexów i szlifierek pasowych?
@Bartholomew: popatrz na japonskie noze i miecze z przed paruset lat, w sredniowieczu tez potrafili pieknie wykonczyc noz (stwierdzam to po objechaniu wielu muzeów) tylko ze trwalo to duzo dluzej i cena byla astronimiczna i nieosiagalna dla wiekszosci ówczesnie zyjących ludzi
@ej-no-nie-przesadzaj: Ale chyba mnie zle zrozumieliscie! Ja doceniam rekodzielo @Trollsky i uwazam, ze luksusowe produkty powinny kosztowac odpowiednie pieniadze! Skoro taki Louboutin sprzedaje buty za 5000zl a Burberry plaszcze prochowce za 9000zl, bylem ciekaw ile kosztuje taki noz. Pewnie kilka tysiecy zlotych (zgaduje)
Przy tych wszystkich och i ach, ja muszę powiedzieć że mi się nie podoba. Owszem, wzór na stali fajny ale proporcje obrzydliwe. Jest tak szeroki że zaokrąglenie kończy się w 1/3 ostrza. Krojenie tym czegoś dłuższego niż 5cm to musi być jakaś masakra.
@Norton__PL To nie jest nóż szefa kuchni, nóż do chleba, tym bardziej nie maczeta. Nieduży nóż na wyprawy w teren - przeciąć linę, przekroić mięso lub inne jedzenie - najlepiej samodzielnie upolowane lub zebrane, urąbać gałąź, od biedy oprawić rybkę czy jakieś dzikie zwierzę, choćby kurczaka z biedronki :) A tak naprawdę mimo praktyczności to służy do tego, by ładnie wyglądać i się nim chwalić.
Komentarze (122)
najlepsze
śmiem wątpić
jak już to dziwer
@Myszoskocznia: brzmi bardziej zmyłkowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Ale by ciął takim mieczem!
Tutaj masz zdjecie noza
@Bartholomew: jak to, jak?
DŁUŻEJ!
:)
Więcej kucia do oczekiwanego kształtu. kamienie do ostrzenia były już dawno temu.
P.S. Czekam na nóż dedykowany dla kierowców :)