@KapralJedziniak: Dzięki temu dziki jeszcze nie wymarły. Jeśli takie mięso wejdziena rynek, moim zdaniem bedzie to rewolucja porownywalna z rozpoczeciem przez ludzkosc zorganizowanych hodowli trzody tysiące lat temu. Przede wszystkim będzie można jesc zdrowo nie krzywdzac przy tym miliardów czujacych istot. No i kolejny profit- ubyłoby wege-zjebów ( ͡°͜ʖ͡°)
Za kilka/kilkanaście, jak dopracują technologię, będzie można kupić legalnie mięso praktycznie każdego zwierzęcia, w tym gatunków zagrożonych, wymarłych (tych, których dna udało się skompletować), nawet ludzi. Pozbawione wszelkich skaz, pasożytów, prionów, etc. Coś pięknego.
@mikasa: no i co Ci po tych enzymach i hormonach które są po pierwsze zdenaturowane poprzez obróbkę cieplną, a po drugie przed wchłonięciem rozłożone przez trawienie? nie ma znaczenia czy to białko mięśniowe czy białko z enzymu (bo enzymy to też proteiny przypominam) i tak wszystko wchłania się jako aminokwasy.
@kabzior: Nie wiemy do końca jaki wpływ na organizm ludzki maja te poszczególne związki i ich kombinacje więc trudno porównywać sztuczny twór z tym co naturalne obawiam się że nigdy nie poznamy do końca.
Czekam na to od ponad 10 lat i jak zwykle bardzo się guzdrają z wprowadzeniem takiego mięcha do sprzedaży. Chińczycy pewnie zrobią to pierwsi. Takie mięso będzie miało dwie niepodważalne zalety. Powinno być dużo tańsze. Nie przyczyni się do cierpień zwierząt. Jeszcze bardziej czekam na wytwarzanie futer tą metodą. #!$%@? mnie niesamowicie, że lisy i inne zwierzęta futerkowe trzyma się w bardzo ciasnych klatkach.
Komentarze (147)
najlepsze
nawet jak byłeś przeciwko #pro8l3m
Komentarz usunięty przez moderatora