Pracuje w wietnamskiej restauracji od ponad 2 lat. Pomagam robić sajgonki w ilości 200+ sztuk. Klienci mówią, że u nas są najlepsze. Można zadawać pytania.
@klokupk: a jakie są mniej więcej ceny w Asia Foods? Powiedzmy za 5kg ryżu (basmati albo jaśminowy). Pytam orientacyjnie, żeby wiedzieć czy opłaca się próbować tam coś zamówić indywidualnie, czy pozostać przy innych sklepach.
@phfthphthf: polecam też czylichilli.pl i sklep.kuchnieswiata.com.pl (część rzeczy w jednym sklepie jest tańsza, a część w drugim). Mają ogólnie bogatą ofertę i dobre jakościowo produkty.
@uvs: my spryskujemy woda z butelki po płynie do szyb czy do czegoś. Niektórzy przecieraja mokra gąbką. Trzeba w miarę szybko zawinąć, bo jak wyschnie to znów robi się sztywny i łamliwy
Pomądrzę się. Na południu nie nem, a chả giò, bo szybciej dostaniemy na prośbę o nem fermentowaną "kiełbaskę" niż sajgonkę. ;) Ja przesmażam mięso wcześniej, bo smażę już całość na płytkim oleju. No i... pieprz koniecznie biały, a ocet do sosu ryżowy. I jajek do farszu nie. Ale z sajgonkami trochę jak z mielonymi, każda gospodyni robi po swojemu.
Komentarze (89)
najlepsze
@LGxxx: Fajnie, idź pokaż swojej Mamie, będzie dumna.
Komentarz usunięty przez moderatora
To zupełnie jak dwa szczury wpieprzające kasetę VHS.
- Niezłe co?
- No ale książka była lepsza.
Klienci mówią, że u nas są najlepsze.
Można zadawać pytania.
@phfthphthf: polecam też czylichilli.pl i sklep.kuchnieswiata.com.pl (część rzeczy w jednym sklepie jest tańsza, a część w drugim). Mają ogólnie bogatą ofertę i dobre jakościowo produkty.
Komentarz usunięty przez moderatora