O JAKI JA JESTEM WIELCE HARDKOROWY SMAKOSZ NAJPIKANTNIEJSZE NA SWIECIE...
![](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_yGOvFy1VHQEivYIuWkCjOKInzzWrDKOV,w300h194.jpg)
Mówi się, że ta papryczka chilli jest ponad 4,5 razy ostrzejsza od tej o nazwie Scotch Bonnet. Komodo Dragon powoli dociera do wszystkich większych supermarketów. Dwóch wolontariuszy postanowiło sprawdzić, czy naprawdę jest się czego obawiać.
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/innv_ZycCxaQCQh,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- 238
Komentarze (238)
najlepsze
Ja lubię ostre jedzenie i papryczki chili używałem zawsze i dużo. Potem odkryłem habanero i stała się moją ulubioną. Teraz na co dzień używam naga jolokii ta jest dopiero mega cool. Biorę pół strąka na porcję jedzenia i wierzcie, albo nie wierzcie, ale ona mnie nie pali. Owszem, czuję że mi czyści drogi oddechowe, ale bez sensacji i bólu na drugim końcu.
@corrs: Witaj w klubie. Niestety jest na początku tak, że odbyt przyzwyczaja się troszkę później niż przełyk, to samo tyczy się kiszek. Ale stopniowo, stopniowo i faktycznie, to co jest dobrze
Czy kolega @innv pracuje w onecie?
Dobrą miałem kiedyś z Lidla - rozgniecione chilli w oliwie, która fajnie rozprowadzała smak i idealnie się nadawała na pizzę (przed pieczeniem) albo do tostów.
Komentarz usunięty przez moderatora
Historyczna stolica Górnego Śląska :D.
Termin opolszczyzna powstał po 1945 roku.
Komentarz usunięty przez moderatora
@jackblackcanada: Szacunek, nie rozumiem jak to możliwe.
Kiedyś poprosiłem o najostrzejszego burgera jaki mogą mi zrobić. Wyciągnęli specjalne sosy (jeden 250 000, drugi 350 000 jednostek) i dodali.
To była masakra, intensywny ból połączony z wypalaniem kubków smakowych. Ale jak tylko skończyłem - zrobiło mi się niesamowicie błogo, jakby na haju, czułem intensywne wydzielanie endorfin :)
Raczej nie powtórzę tego doświadczenia, ale jestem w stanie zrozumieć dlaczego można jeść ekstremalnie ostre potrawy.