Chcą potraw z mięsa w wegetariańskich restauracjach. "Walczymy z dyskryminacją"
![](https://wykop.pl/cdn/c3397993/link_LGmB5lPQ76jrsM008zOhG2uwy7aA8a2b,w300h194.jpg)
Skoro wegetarianie domagają się, żeby w każdej knajpie i barze były dostępne danie bezmięsne to dlaczego w restauracjach wegetariańskich ma nie być serwowane mięso? "Mięsarianie" napisali swój manifest.
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Hahazard_V4ki4f0Ld9,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- 382
Komentarze (382)
najlepsze
@tigere61: no taa, bo jedzenie błota wymieszanego z trawą to honor i godność człowieka ;)
Co by zrobił normalny człowiek nie jedzący mięsa? Napisałby prośbę, zebrał podpisy i wysłał do Orlenu. Wtedy już tylko od Orlenu zależałoby co zrobią. Jednak nie, oni na siłę muszą pokazać jacy są zajebiści, muszą wykrzyczeć to czego chcą bo ich
My jesteśmy starsi, dojrzalsi i potrafimy się kontrolować (dobra, mówię za siebie) więc jakby nie będzie wielką sprawą jeśli zniosę to dziecko które jest 100x słabsze i głupsze ode mnie albo to że
Zamiast hot-doga - zapiekanka lub kanapka
Zamiast schabowego - pierogi
itd itp
...nawet w McDonalds można się nażreć.
Ale jak ktoś chce zrobić problem to zrobi go z byle gówna.
@kaen: idź do Kentucky Fried Chicken, narzekaj, że nie ma jedzenia bez mięsa.
#bekazwegetarian
W tym kraju każdy nienawidzi każdego, smutne to strasznie.
@Willy666: no przecież o to dokładnie chodzi, żeby pokazać, poinformować że jest popyt. Jak będzie duży to będzie opłacalny. Jak inaczej ludzie mają poinformować że czegoś oczekują jak nie pytaniami i prośbami o poszerzenie oferty?
Treść petycji Otwartych Klatek (podkreślenia moje):
Sprawa Orlenu to było zbieranie podpisów pod prośbą o serwowanie hot dogów wegetariańskich. Nikt niczego się nie domagał.
a wy kogoś takiego znacie?
Boczek typu polskiego (mięsno-tłuszczowy, wycinany z części brzusznej świni) jest znany w krajach anglojęzycznych jako streaky bacon i jest tam mało popularny (nieco bardziej w USA). Bekon używany do śniadania angielskiego, jest wycinany z innych obszarów mięsa wieprzowego, np. ze schabu (droższy i wysokiej jakości back bacon).
...hehe, poważnie?
Trzeba prześledzić, pochodzić i popytać, kto jakich ma dostawców.
Potem po smaku można poznać albo po tym, jak się coś zachowuje w przedziale czasu, a mnie czasami dłużej nie ma w domu, więc mogę coś o tym powiedzieć.
Kiełbasa kupiona w Carrefourze, zostawiona na dłużej, psuje się i zaczyna śmierdzieć. Można się takim czymś porządnie zatruć, więc trzeba wyrzucić.
Podobną kupiłem u pewnej Pani, która zaopatruje swój sklepik i restaurację/salę
#wolnoscdlapierogownawykopie
#suchar