Sok z polskich jabłek zalał Europę
Europa nie jest w stanie dopić soku pochodzącego z zeszłorocznej, rekordowej produkcji koncentratu jabłkowego (który po rozmieszaniu trafia na sklepowe półki). W przypadku Polski gra toczy się o 400 mln EUR — tyle jest wart nasz eksport.
darosoldier z- #
- #
- #
- #
- #
- 76
Komentarze (76)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Wyśmienity, i piszę to ja, Willy666, wróg owoców.
Kolega mający uczulenie na jabłka - faktycznie dostał go po wypiciu tego soku :)
Na zdjęciu poniżej kisteny, które są napełniane w ciągu około 2-3 dni zrywania.
Etatysta natomiast wkroczyłby ze swoim interwencjonizmem, przerażony wizją zmniejszającej się produkcji jabłek przemysłowych. Zabierałby w podatkach producentowi gruszek, dofinansował każde jabłko przemysłowe, utrzymując niskie ceny i wysoką nadpodaż (wzrost liczby producentów skuszonych dopłatami). W kilka lat doprowadziłby do
o takim czymś mówiłem
Jak zacznę pić cydr, przestaną p--o i soki, zacznę jeść kaszę, przestaną ziemniaki itp itd.
Nie może konsumpcja rosnąć w nieskonczoność.