Wpis z mikrobloga

@n0rex: Bo się okazało, że trzeba pobrać ponad 2 GB aktualizacji, aby dało się uruchomić grę. Na pudełku nic o tym nie pisało. A ja miałem wtedy mobilny net z limitami i było mowy o pobieraniu tak dużego pliku, nie dałoby rady.

Kupiłem też strategię o królu Arturze swego czasu (też wymagające steam) i tam z kolei aktualizacja była mała, ale nie chciała się ściągnąć do końca. I też gry
  • Odpowiedz
@n0rex: Wtedy nie dałoby rady. Weź ściągaj grę z prędkością 20kb/s. Powodzenia. 2GB ściągniesz może po dwóch tygodniach. A limitu przed obniżeniem prędkości było tylko 1,5GB i szkoda by było zmarnować cały na ściąganie aktualizacji, a i tak nie cała by się ściągnęła.

Teraz już mi się odechciało w to grać.
  • Odpowiedz
@n0rex: Moim zdaniem to skandal. Nie dość, że wymuszają stałe połaczenie z internetem, to jeszcze nie dają odpalić gry bez pobrania całych grubych GB aktualizacji. I to gry kupionej za grube cebuliony.

Nie sposób nie myśleć o twórcach jak o jakichś debilach. Ja bym nie chciał na ich miejscu aby moja gra miała takie debilne ograniczenia i wymagała takiego pierdzielenia się.
  • Odpowiedz
@Captaii: Steam możesz zawsze przełączyć w tryb offline, więc argument trochę z d--y ;p Sporo już minęło odkąd steam był wykrzaczającym się potworkiem, więc rok 2014 to już trochę późno żeby się go bać.
  • Odpowiedz
@korynt: To twój argument jest do d--y. Przełączyć można dopiero po pobraniu aktualizacji i pierwszym odpaleniu gry. Bez pobierania tych grubyc GB nie da się odpalić gry. Zastanów się co piszesz.

Po za tym są jakieś ograniczenia w graniu offline.
  • Odpowiedz
@Captaii: Zawsze można zainstalować z płyty... Wystarczy nie pchać się na chama i nie odpalać steama w trybie online. Protip. Włączasz steama w trybie offline. Wkładasz płytę. Instalujesz. Profit.

• Odpowiedz
@Amfidiusz: Chodzi o zasadę. Twórcy robią takie wałki, to niech mają za swoje.

@Komoszek: NIE DAŁO SIĘ odpalić gry bez pobrania tych aktualizacji. Takie k------o z tym steamem.

Na pudełku nic nie pisze o tym, że trzeba ściągnąć połowę gry. Kupujący myśli, że gra jest na płytce.
  • Odpowiedz
@Captaii: Nie dało się ? Pewnie dlatego, że już jakieś dane pobrałeś. Od momentu pobrania danych już nie można ściągać, bo steam musi dokończyć pobieranie zanim się uruchomi. W tym przypadku usuwa się wszystkie pliki lokalne i wtedy w trybie offline intaluje się z płyty.
  • Odpowiedz