Wpis z mikrobloga

Mirabelki, potrzebuję Waszej pomocy.

w najbliższym czasie zakupuję pierścionek zaręczynowy i mam problem. Mianowicie miałem upatrzony od miesięcy ten model po lewej, ale aktualnie jest "out of stock" :/. Mini zawał serca, przejrzenie aktualnej oferty i znalazłem ten po prawej - nie jest źle. Tylko psychicznie już byłem oswojony z tym po lewej od dłuższego czasu. :)

Potrzebuję zatem od Was, drogie kobietki, jak najwięcej argumentów ZA tym pierścionkiem po prawej (w końcu będę na niego patrzył do końca życia). Każdy argument, nawet najbardziej abstrakcyjny i nieracjonalny, będzie ok - po prostu potrzebuję się przekonać do tego modelu, a mam na to niewiele czasu. :)

Dwa przykładowe, na które wpadłem sam:

1. przez to, że osadzenie jest w łapkach a nie pełne, kamień będzie lepiej doświetlony;

2. przez te zwężenia przy kamieniu może się on wydawać optycznie większy;

#rozowepaski #rozowypasek #pytaniedoeksperta #bizuteria #slub #emergency #pomocy
m.....i - Mirabelki, potrzebuję Waszej pomocy.

w najbliższym czasie zakupuję pierś...

źródło: comment_Td0USSGyJHCjy7SPyYrIu8By3CWd4I6U.jpg

Pobierz
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FriQ:

zdradzę Ci sekret, który gdzieś tu już kiedyś pisałem - ja już się oświadczyłem i "zostałem przyjęty" bez pierścionka ( )

to bardziej chęć spełnienia jednego z marzeń dziewczyny niż konieczny zakup. :)
  • Odpowiedz
@michalkosecki: jeśli to ma być z konkretnej sieci kupione to rzeczywiście nic więcej nie doradzę.

Bierz po prawej, ładny i klasyczny wzór więc nie ma jak s--------ć tego.
  • Odpowiedz
@michalkosecki: Moja "podpowiedź" (o ile nie zależy Ci przesadnie na czasie):

1. Idź do jakiegoś porządnego jubilera z tymi zdjęciami

2. Jak się zgodzi zrobić (a zgodzi się na 100% bo projekty dość łatwe)
  • Odpowiedz
@michalkosecki: chlip :(

Jeśli więc pytasz tylko i wyłącznie o wybór "modelu" to tez lewej jest bardziej elegancki, taki spokojniejszy. Nie widać jednak profilu ale rozumiem, ze jest to taka "miseczka"?

Ten z prawej wyjątkowo eksponuje kamień - będzie bardziej widoczny ale nie jestem pewien czy przy tym samym rozmiarze rzeczywiście będzie wydawał się większy. Ta "miseczka" optycznie powiększa. Numer 2 jest też łatwo "porównywalny" z innymi (a wierz mi
  • Odpowiedz
@michalkosecki:

BTW: Co do nr 2 to rzeczywiście fajnie ogląda się brylant z boku - przy takiej ekspozycji będzie to możliwe.

Co do nr 1 to trudniej uzyskać dobre odbicie światła (jeśli jest on w takiej "miseczce"

cuts
  • Odpowiedz
@michalkosecki: chciałam już pisać, czemu do końca życia, do ślubu najdalej, ale przeczytałam komentarze ;_;

Moim zdaniem noszenie i obrączki, i zaręczynowego wygląda okropnie. Plus pierścionek zawsze się zniszczy, nie ma innej opcji :-D Tym bardziej taki z wystającym kamieniem. Ja mam plaski piersionek, 6 drobniutkich brylantów, które bardziej jak cekiny na bluzce wyglądają. No i są juz tylko 4 :-D jeden to wiem, ze uderzylam w zmywarkę, to odpadł,
  • Odpowiedz