Wpis z mikrobloga

@maciejkiner: dałoby radę zrobić 'kolorowanie' paska statusu które wprowadzili w KK? 5.0 też ma ładnie z tego korzystać także będzie przyszłościowo ;]

Na nocnym aż tak spektakularnie to nie wygląda ale dzienny oprócz wypalenia oczu nawet ładnie się prezentuje.

BTW byłbyś w stanie podać kolor w hexie tego paska dla nocnego? Jak widać na screenie trochę przestrzeliłem bo tak na oko było ustawiane a ciężko idealnie trafić.
Pobierz johnny-oio - @maciejkiner: dałoby radę zrobić 'kolorowanie' paska statusu które wprow...
źródło: comment_cMZpREaOj0hXqmpsqRlvICGvfz2mjY0s.jpg
@johnny-oio: Niemożliwe, sprawdzałem Photo Filtre i taki mi pokazało. Używasz może Tinted Status Bar? Jeśli tak, to nie patrz na podgląd, bo on modyfikuje kolory dosyć nieznacznie, tylko od razu zastosuj ten kolor. Wtedy wszystko zadziała.
@johnny-oio: no i właśnie dlatego nie mogłem sobie idealnie tego ustawić, różne wartości, żadna nie pasuje i najłatwiej to chyba będzie z kodu przepisać albo coś z trybami w tinted statusbar
@kamdz: to kółko to przylazło po upgradzie support library. Wcześniej były paski jak w gMailu :<

@johnny-oio aktualnie nie planuję większych zmian z wyglądem. Może kiedyś cała appka zostanie przepisana pod Material, ale to już nie ode mnie zależy