Wpis z mikrobloga

@poirytowanyWykopowicz: Jeżeli tak Ci smutno, tak Ci źle to rozwiąż umowę. Idź gdzie indziej. Weź sobie "LTE bez limitu" i za dwa tygodnie płacz, że limit Ci się skończył.

A tak serio postaw się w sytuacji Orange, uszkodził się kabel w ziemii na terenie gminy dokładnie nie wiadomo w którym miejscu. Żeby ludzie mieli internet zostali przepięty na jeden kabel, który nie wyrabia w godzinach szczytu. Nie wiem czy zdajesz
  • Odpowiedz
@jarunia: W firmie, która obsługuje klientów w całej Polsce z taką usługą problemy się zdarzają. Nie masz co się zrażać bo w Zadupiu 1 są problemy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
A tak serio postaw się w sytuacji Orange, uszkodził się kabel w ziemii na terenie gminy dokładnie nie wiadomo w którym miejscu

@Dorth: Serio 1.5 roku by mieli usterkę ( ͡° ͜ʖ ͡°) Gdybym nie był sieciowcem to bym w to uwierzył. Niestety jestem i mi taki ping wypala mi oczy. :(
  • Odpowiedz
@poirytowanyWykopowicz: Co jeżeli koszt naprawy usterki kosztuje np. 200tys. a zyski roczne z użytkowania to 10tys.? Może dlatego zwlekają? Problem na pewno jest złożony i nikt nie chce wziąć tego na swoje barki. To nie jest takie proste jak ludziom się wydaje. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dorth: to akurat wiem. Jednak ja się obawiam że mogą nie mieć podpiętych światłowodów do centrali dzięki czemu na wyjściu moga mieć z miedziaków np. 300-400 Mbitów a sprzedanych mogą mieć przykładowo 900 Mbitów no i jak każdy użytkownik wejdzie, zacznie coś ściągać to baj baj internecie. Co nie zmienia faktu że umowa to rzecz święta i powinno się jej dotrzymywać :( A jeszcze jakby było tego mało to w
  • Odpowiedz
@poirytowanyWykopowicz: Po pierwsze nie wierz, że nowi się podłączają. Jest z tym cholerny problem i oficjalnie praktycznie nie da się podłączyć jeżeli potrzebujesz więcej jak 30-40m kabla w terenie innym niż ziemia i ona musi być Twoja.

Kiedyś na tych samych kablach ludzie mieli po 256kB/s i byli szczęśliwi. Czasy się zmieniły, prędkości się zmieniły jednak przepustowości nikt nie zmienił bo widocznie jest to za droga zabawa w porównaniu do
  • Odpowiedz