Wpis z mikrobloga

@TheBestest: myślę że lekarka zachowała się jak znakomita większość osób skonfrontowana z radykalnym odstępstwem od norm (a za takie uważam faceta przebranego za kobietę, choć nie jest to nielegalne) i w tym kontekście starałbym się zrozumieć jej postępowanie, bo nie ulega wątpliwościom że dyskwalifikacja ze względu na transseksualizm jest niezgodna z przepisami, o czym napisał @bialepaski, więc najprawdopodobniej było to zachowanie co najmniej nieprofesjonalne.
Nie byłbym taki radykalny w osądach. Jak wcześniej zauważano po prostu jedno z pytań w ankiecie mogło zostać wypełnione niezgodnie z normą i taka osoba została zdyskwalifikowana. Natomiast jeżeli tak nie było(nie mam takiej wiedzy) i rzeczywiście mógł zostać dawcą krwi to taka osoba, która odmówiła pobrania krwi ze względu na ubranie powinna zostać odpowiednio osądzona i ukarana przez szefostwo.
" "MICHAŁ GARPIŃSKI - Spodziewałem się awantur ulicznych, agresji, pokazywania palcami. Nic takiego się nie stało"

Tak bardzo lewak zawiedziony, że nikt nie chciał go dyskryminować.

Już startował w "olimpiadzie opresji" i oczekiwał dyskryminacji z każdej strony, a tu proszę, nikt nie chciał go dyskryminować i wielce zawiedziony że naród taki tolerancyjny.

Jak on teraz będzie z siebie robił ofiarę w mediach ?

Skandal.

Natychmiast proszę go dyskryminować !

Przecież społeczeństwo nie
@Fheat: Bo po pierwsze, społeczeństwo nie sprostało jego oczekiwaniom. Po drugie nie może teraz się przedstawiać jako wielce pokrzywdzony i domagać się z tego powodu specjalnego traktowania.

No cóż, ale powód "na szczęście" jednak się znalazł i popędził od razu do gazety.
@Fheat: na podstawie słów "Spodziewałem się ..." "Tolerancja polskiego społeczeństwa go zaskoczyła."

Jego oczekiwania wyraźnie były inne.

Od razu też poleciał na skargę do towarzystwa antydyskryminacyjnego. Towarzystwa i gazety to priorytet ...
@bylu: #!$%@?ąc od tego, czy koleś który ubiera spódnicę jest normalny czy nie - co ich #!$%@? obchodzi w czym się oddaje krew? Przecież "nienormalnością" nie da się zarazić przez krew
@Laserade:

Ps. Ponadto nie wspomniano w artykule o innych przeciwwskazaniach, jak np błędna gospodarka hormonalna mózgu (nie związana z terapią hormonalną o której się pisze), która może powodować zaburzenie identyfikacji płci. To też jest przeciwwskazanie.

Ponadto jego wygląd często łączony jest z męską prostytucją (jak wypadek Rafalali, który jest męską transgenderową prostytutką), co z kolei wiąże się nie tylko z ryzykiem chorób przenoszonych płciowo, ale i nadużywaniem leków/narkotyków (to jeden z