Wpis z mikrobloga

Holandia ➟ Jupiler League: FC Volendam - Almere City (20:00)

--

Uf, jakoś udało przeżyć się przerwę na reprezentację. Wracamy do solidnego grania! Tym razem przenosimy się do II ligi holenderskiej, gdzie zmierzy się Volendam z Almere. Goście w tamtym sezonie ledwo uniknęli spadku do niższej klasy rozgrywkowej, a gospodarzom zabrakło naprawdę mało, aby cieszyć się z awansu do baraży (przegrali z Sittardem gorszym bilansem bramkowym). To tyle gwoli wstępu, przejdźmy do analizy!

Volendam to aktualny wicelider Jupiler League. 7 zwycięstw, 1 remis (z solidnym Den Boschem, który gdzieś tam jednak pałęta się w tabeli poniżej swoich możliwości) oraz 1 przegrana - z aktualnym liderem, NEC Nijmegen (spadkowicz z Eredivisie i jednocześnie drużyna, która nie powinna mieć problemu z powrotem do wyższej klasy rozgrywkowej). Ich bilans bramkowy wynosi 26-5, co czyni ich najlepszą drużyną ofensywną jak i defensywną. Oznacza to, że strzelają blisko 3 bramki na mecz i tracą niewiele ponad 0,5 :D

Goście są na przeciwległym biegunie. 17 miejsce, 2 zwycięstwa i aż 7 porażek. Najgorsza defensywa w lidze (19 bramek straconych) ale znów nie taka zła ofensywnie (14 bramek). Warto jednak pochylić się nad statystkami wyjazdowymi. Tam Almere zamienia się w inną drużynę. Z 14 zdobytych bramek na wyjazdach zdobyli ledwo 4. A od przeciwników przyjęli... 14. Pięć porażek, z czego aż trzy skończyły się handicapem gospodarzy. To daje sporo do myślenia. Ostatnio ich forma też nie napawa optymizmem. 5 meczów to aż 4 przegrane, 1 zwycięstwo, bilans bramkowy: 8-13. Żeby nie było tak kolorowo, trzeba wspomnieć że w ostatnim spotkaniu NEC wygrało z nimi tylko 1-2 (na stadionie Almere), tracąc gola w końcówce meczu.

Warto wspomnieć o H2H spotkań obu zespołów, bo jest ono bogate. Jeśli weźmiemy pod uwagę spotkania tylko spotkania na stadionie Volendam to Almere jeszcze tam nigdy nie wygrało! Na 8 spotkań dzisiejsi gospodarze wygrali 7, z czego 5 skończyło się handicapem. Widać, że ten przeciwnik "leży" Volendamowi i myślę, że dziś będziemy świadkami ich zwycięstwa. Po niełatwym meczu oczywiście. A przy odrobince szczęścia (tylko tyle wystarczy ;) ) gospodarze wygrają dziś różnicą dwóch lub więcej goli.

--

normal bet: FC Volendam - Almere City 1 @1.50 (9/10)

value bet: FC Volendam EH(-1) - Almere City 1 @2.25 (7/10)

--

#topbuk #bukmacherka #typdnia
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@misiauo: wstępnie to analizowałem. Kindermans i Seuntjes wracają do składu Telstaru. RKC natomiast ma jakieś problemy finansowe, odeszli od nich np. Braber czy Duits. Jedyne co mnie wstrzymuje przed tym meczem to kursy, bo są mega dziwne jak dla mnie. Telstar to nie jest zła drużyna, ot taki słaby średniak ligowy. Potrafi sprawić niespodziankę. Ja póki co się z tym meczem wstrzymałem, ale jeśli miałbym grać to z podpórką X2
  • Odpowiedz