Aktywne Wpisy
dddobranoc +356
Ciekawe, czy ktoś podziela moje wnioski z kilku lat jazdy autem.
A mianowicie, kiedy trzeba kogoś przepuścić, ustąpić pierwszeństwa czy wpuścić auto na "zamek błyskawiczny" - w zasadzie nigdy mi się nie zdarzyło, aby kobieta to zrobiła.
Nigdy nie wpuści, jak jedzie w korku to tak bardzo na zderzaku, żeby nikt inny czasem nie włączył się do ruchu przed nią.
Jak jest wąska droga i zjedziesz na pobocze, aby ktoś z naprzeciwka
A mianowicie, kiedy trzeba kogoś przepuścić, ustąpić pierwszeństwa czy wpuścić auto na "zamek błyskawiczny" - w zasadzie nigdy mi się nie zdarzyło, aby kobieta to zrobiła.
Nigdy nie wpuści, jak jedzie w korku to tak bardzo na zderzaku, żeby nikt inny czasem nie włączył się do ruchu przed nią.
Jak jest wąska droga i zjedziesz na pobocze, aby ktoś z naprzeciwka
Prawacka logika próbowała coś zdziałać ale nie dało rady wytłumaczyc darmozjadom że są dla mieszkańców, a nie na odwrót.
Dawno nie spotkałem takich #!$%@? "polismenów" na #nocnej w #szczecin
ławeczka pod galaxy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Napisał to typ w stylu Sebixa z kołczanem na plecach i bluza JP100% ;) Taki mam obraz autora wpisu.
Aaaaa no i zapomniałem o logo knp na bluzie :)
Dorzucenie dwóch stówek to zwyczajne nadużycie władzy w takim przypadku i skończy się jedynie na spadku zaufania do policji. No bo komu
@Mazowia: No #!$%@? piękna logika. Trzeba było jeszcze nasrać na tą ławkę, bo widocznie nie umiesz korzystać z tych dobrodziejstw przeznaczonych dla myślących ludzi.
A Policjanci faktycznie darmozjady, bo powinni Ci mandat 500 PLN wystawić, a nie potraktować jak człowieka - wszak dali Ci najniższy możliwy mandat za takie gówniarskie zachowanie, a i tak ich obsmarowałeś na
@trb: no raczej nie. Policjant ma widełki po to ,aby we własnym sumieniu ocenić szkodliwość czynu i tego jak ciężka powinna być kara.
Po tekstach typu "nie dało rady wytłumaczyc darmozjadom że są dla mieszkańców, a nie na odwrót." miałby prawo dojść do wniosku ,że osobnik nie wykazuje skruchy a tym bardziej nie widzi nic zdrożnego w swoim zachowaniu i kara
@Mazowia: niszczenie cudzej własności? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym to nie ja jestem policjantem.
Uczepiłeś się obrony autora wpisu zapominając o, że :
- mieli prawo dać taki mandat
- z opisu autora zdaje się wydawać ,że jeszcze próbował tam moralizować policjantów
na koniec przyszedł na mirko z płaczem. Nawet jakby napisał ,że dostał tylko pouczenie to napisałbym to samo, bo bez względu na karę nastąpiło wykroczenie.
Jak ja byłem nastolatkiem to oprócz symbolicznego mandatu pewnie jeszcze #!$%@? bym dostał od funkcjonariuszy :) Możliwe ,że dawniejsze metody były
"Art. 143. § 1. Kto ze złośliwości lub swawoli utrudnia lub uniemożliwia korzystanie z urządzeń przeznaczonych do użytku publicznego, a w szczególności uszkadza lub usuwa przyrząd alarmowy, instalację oświetleniową, zegar, automat, telefon, oznaczenie nazwy ulicy, placu lub nieruchomości, urządzenie służące do utrzymania czystości lub ławkę, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. W razie popełnienia wykroczenia można orzec obowiązek