Wpis z mikrobloga

Dostałem mandat 50 zł za to że usiadłem na oparciu ławki z nierdzewnej stali. Miałem zajebiście czyste podeszwy i byłem trzeźwy.

Za takie coś możemy panu #!$%@?ć 500 zł hurr durr

Prawacka logika próbowała coś zdziałać ale nie dało rady wytłumaczyc darmozjadom że są dla mieszkańców, a nie na odwrót.

Dawno nie spotkałem takich #!$%@? "polismenów" na #nocnej w #szczecin

ławeczka pod galaxy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 125
@fotexxx: boli, nie boli. Jeżeli funkcjonariusz nie wzbudza respektu na tyle, żeby pouczenie zadziałało powinien popracować nad tym, albo zmienić pracę. Może @Mazowia nie widział nic złego w swoim czynie, rolą konstabla powinno być wytłumaczenie mu dlaczego powinien tak nie robić.

jeszcze ekstra bym mu dodał ze dwie stówki.

Dorzucenie dwóch stówek to zwyczajne nadużycie władzy w takim przypadku i skończy się jedynie na spadku zaufania do policji. No bo komu
usiadłem na oparciu ławki z nierdzewnej stali. Miałem zajebiście czyste podeszwy i byłem trzeźwy.

@Mazowia: No #!$%@? piękna logika. Trzeba było jeszcze nasrać na tą ławkę, bo widocznie nie umiesz korzystać z tych dobrodziejstw przeznaczonych dla myślących ludzi.

A Policjanci faktycznie darmozjady, bo powinni Ci mandat 500 PLN wystawić, a nie potraktować jak człowieka - wszak dali Ci najniższy możliwy mandat za takie gówniarskie zachowanie, a i tak ich obsmarowałeś na
Dorzucenie dwóch stówek to zwyczajne nadużycie władzy w takim przypadku

@trb: no raczej nie. Policjant ma widełki po to ,aby we własnym sumieniu ocenić szkodliwość czynu i tego jak ciężka powinna być kara.

Po tekstach typu "nie dało rady wytłumaczyc darmozjadom że są dla mieszkańców, a nie na odwrót." miałby prawo dojść do wniosku ,że osobnik nie wykazuje skruchy a tym bardziej nie widzi nic zdrożnego w swoim zachowaniu i kara
@fotexxx: Nie znałeś sytuacji, a już byś #!$%@?ł drugi mandat. Dorzucenie tych dwóch stówek oznaczałoby wg twojej logiki pokaranie kogoś dodatkowo z innej podstawy prawnej za to samo wykroczenie. Też źle.
@trb: gdzie napisałem ,że drugi? Zmieniłbym wysokość pierwotnej kary.

Poza tym to nie ja jestem policjantem.

Uczepiłeś się obrony autora wpisu zapominając o, że :

- mieli prawo dać taki mandat

- z opisu autora zdaje się wydawać ,że jeszcze próbował tam moralizować policjantów

na koniec przyszedł na mirko z płaczem. Nawet jakby napisał ,że dostał tylko pouczenie to napisałbym to samo, bo bez względu na karę nastąpiło wykroczenie.
@trb: po twoim zdumieniu zachowaniem policji mogę wnioskować ,że jesteś dość młody i jeszcze żyjesz w przekonaniu ,że policja to zło i nie są do niczego potrzebni. Nie masz dzieci o które możesz się bać wypuszczając je same z domu a także nie smuci cie zdewastowane otoczenie w którym mieszkasz.

Jak ja byłem nastolatkiem to oprócz symbolicznego mandatu pewnie jeszcze #!$%@? bym dostał od funkcjonariuszy :) Możliwe ,że dawniejsze metody były
@trb: @Re-volt: @NuGuns: Jakby jeszcze ktoś miał wątpliwości:

"Art. 143. § 1. Kto ze złośliwości lub swawoli utrudnia lub uniemożliwia korzystanie z urządzeń przeznaczonych do użytku publicznego, a w szczególności uszkadza lub usuwa przyrząd alarmowy, instalację oświetleniową, zegar, automat, telefon, oznaczenie nazwy ulicy, placu lub nieruchomości, urządzenie służące do utrzymania czystości lub ławkę, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§ 2. W razie popełnienia wykroczenia można orzec obowiązek
@fotexxx: Nie widze w przytoczonych przepisach czegokolwiek, co zabraniałoby kładzenia nóg na ławce. Szczególnie, że cytujesz "obowiązek zapłaty równowartości wyrządzonej szkody" - a w tym przypadku żadnej szkody nie ma.