Wpis z mikrobloga

Dostałem mandat 50 zł za to że usiadłem na oparciu ławki z nierdzewnej stali. Miałem zajebiście czyste podeszwy i byłem trzeźwy.

Za takie coś możemy panu w----ć 500 zł hurr durr

Prawacka logika próbowała coś zdziałać ale nie dało rady wytłumaczyc darmozjadom że są dla mieszkańców, a nie na odwrót.

Dawno nie spotkałem takich c-------h "polismenów" na #nocnej w #szczecin

ławeczka pod galaxy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 125
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@andromenda: to podchodzi pod wandalizm. Używanie własności publicznej w niewłaściwy sposób.

Ławka ma miejsce na oparcie pleców na nogi oraz dupę. Tylko trzeba jeszcze wiedzieć jak jej używać.

@Mazowia: Jakbyś zaprosił gości do domu i by ci z nogami w butach wleźli na kanapę a dupę posadzili na oparciu to byś miał pretensje. Ale skoro publiczne to nie twoje to
  • Odpowiedz
@Mazowia: Chwalenie się swoją głupotą w internecie ^^ Szanuj innych ludzi, którzy będą po Tobie siadali na ławce.. dlaczego ktoś ma siedzieć na miejscu, gdzie trzymałeś nogi? A co kogo to obchodzi, że miałeś czyste buty? Rolą policjanta nie jest sprawdzanie czystości butów.
  • Odpowiedz
@fotexxx: No ludzie, bez przesady. Jest gdzieś dostępna instrukcja korzystania z ławki? Jak tak to poproszę o linka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zaraz jeszcze za położenie się na ławce będiecie kazać karać bo hurr durr jak tak można, przecie nie ma w instrukcj, a obywatel ma obowiązek siedzieć tak i tak.
  • Odpowiedz
@NuGuns: już nie pajacuj. Uważasz ,że dorosły facet (tak domniemam) nie potrafi skorzystać z ławki i usiąść na niej w prawidłowy sposób?

Na tym polega praca policji. Czasem łapią bandziorów a czasem muszą gówniarzerie uczyć tego jak się zachowywać.

W domu niech sobie siada jak chce lub na ławce u siebie w ogródku. W przestrzeni publicznej obowiązują pewne normy do których należy się stosować.

PS: do tego jak dupsko podcierać
  • Odpowiedz
@fotexxx: Z jednej strony oficjalne zasady do korzystania z ławek a z drugiej pewnie większość tutaj by chciała pozwolenia na picie w miejscu publicznym. Imo trochę to sprzeczne z logiką, bo albo dajemy ludziom swobodę w przestrzeni publicznej albo wytyczamy im ścisłe ramy ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Jakoś są kraje gdzie można swobodnie pić, siadać na trawnikach itd. I jakoś to działa.
  • Odpowiedz
@NuGuns: stary...mnie nie interesuje kwestia picia w miejscu publicznym :)

Jak przyjdzie mirek i pożali się ,że dostał mandat za picie w miejscu publicznym to też pojadę po nim jak bo dzikiej świni :)

PS: nie ma czegoś takiego jak swoboda w przestrzeni publicznej ,bo zawsze znajda się ludzie którzy z własnej woli nie potrafią trzymać się ogólnie przyjętych norm.

W wielu miastach można korzystać z trawników. Pic nie można
  • Odpowiedz
@fotexxx: problem z kanapą jest taki, że jest miękka i z chłonnego materiału, który można łatwo trwale ubrudzić. W przypadku ławki jest nieco inaczej.
  • Odpowiedz
@trb: nie szukaj dziury w cały. Policja jest od egzekwowania prawa/przepisów i tyle. Mandat ma być środkiem wychowawczym. Zapewne następnym razem usiądzie z dupą tam gdzie trzeba. A jak nie to za którymś razem będzie miał dość mandatów.A jak nie zapłaci mandatów to dostanie prace społeczne i wtedy jak będzie usuwał działań podobnych do niego to się nauczy.
  • Odpowiedz
Mandat ma być środkiem wychowawczym.

@fotexxx: pouczenie też. Naprawdę widzisz, że w ostatecznym rozrachunku prace społeczne byłyby dobrą nauczką za niekulturalne ale też i nieszkodliwe zachowanie? Moim zdaniem jest to całkowicie wybite z proporcji, szczególnie jeżeli weźmiemy pod uwagę koszty poniesione przez państwo, żeby tak się stało.
  • Odpowiedz
@fotexxx: No, to cieszę się, że w części rzeczy się zgadzamy :]

Wiesz, problem z normami społecznymi jest jeszcze taki, że są różne zależnie kogo i gdzie się spytasz. Ciężko więc na nich się wydawać jednoznaczną opinię. Szczególnie policji. Jedyne na czym można się oficjalnie opierać to prawo. Kolega nie napisał za co dokładnie dostał mandat ale podejrzewam, że coś w stylu niszczenia mienia publicznego. Jeżeli rzeczywiście do czegoś takiego
  • Odpowiedz
@trb: pouczenie nie boli:)

Sorry ,ale jakby mi taki typ wyjechał z tekstami o tym czym to ma się policja zajmować i komu służyć to jeszcze ekstra bym mu dodał ze dwie stówki.

Jest szkodliwe ,bo te ławki potem ktoś musi czyścić, naprawiać oberwane poręcze itd. za pieniądze społeczeństwa. Że nie wspomnę już o tym ,że normalni ludzie potem nie mogą z nich korzystać ,gdy okazuje się ,że idziesz z
  • Odpowiedz