Wpis z mikrobloga

#londyn

Miraski znacie jakiś hostel w sensownych pieniądzach w Londynie ? Jakieś puby warte odwiedzenia, może gdzieś sobotni mecz da rade obejrzeć ?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@icek_: z pubow polecam Craft Beer Co. Maja kilka punktow, chociaz ja bylem tylko w tym przy Holborn. I jeszcze Howl at the Moon przy Hoxton street. Chociaz w zadnym z nich raczej meczu nie obejrzysz...
  • Odpowiedz
Arsenal Hostel. Budżetowy, śniadanie w cenie. pełen Polaków (to nie wada, w sumie, spotkałem samych spoko rodaków). Rzut kamieniem od Emirates.

Wady: wygląd nieeksluzywny, weź klapki pod prysznic :).
  • Odpowiedz
@icek_:

pub: ye olde cheshire cheese na fleet street. tanio, klimatycznie (odbudowany w 1666), dobre p--o

jedzenie: kebaby (falafle jeśliś wege) są tanie. Najtańsze to tzw chicken-shopy - takie bieda-KFC. nawet za funta ogarniesz burgera. Poza tym sieć pubów weatherspoons - 5 funtów za p--o + zestaw z burgerem (także wege).
  • Odpowiedz
@icek_: z papu polecam burgerownie. GBK i Byron zawsze na propsie (k---a, jak ja nie lubię tego określenia). Tylko trzeba te £7-8 wkleić. Jak chcesz taniej, to jak @omik pisał - jest mnóstwo tanich czikenów. Oprócz tego masz chińszczyznę, hindusy i wiele innych. Czego dusza zapragnie.
  • Odpowiedz
@icek_: dodaj 'please' , 'could' do każdego zdania. Z marszu bedziesz traktowany lepiej niz ten kto tego nie robi. Zgubiłeś się lub potrzebujesz jakiejkolwiek informacji na ulicy ,śmiało pytaj policjanta. Dopóki nie poznasz miasta unikaj szwędania się po zmroku. Duze miasto, można łatwo trafić w nieciekawe rejony.

Muzea, muzea, muzea. A w niedziele idź do City posłuchać jak szeleszczą pieniądze #pozdrodlakumatych
  • Odpowiedz
@m_bielawski: @gulamin: a orientujecie się może jak z biletem na metro. Jadę na 5 dni i najbardziej się chyba opłaca tygodniowy (nie ma problemów ze zniżka jeśli mam tylko polską legitymację studencką?). Wystarczy na zone 1 i 2 ? Żeby coś pozwiedzać (nocleg mam przy Hyde Parku) plus dojazdy do Business Design Centre Ltd.
  • Odpowiedz
@icek_: Dwie pierwsze strefy to całkiem spory kawał miasta. Na zwiedzanie spokojnie wystarczy. Nie wiem jak ze zniżkami, bo ja jestem normalny (:P), ale pełny tygodniowy to £31 z małym groszem. W sumie jak nocujesz przy hajdparku i lubisz dreptać, to w te najważniejsze punkty (muzea, Buckingham, Westminster, Trafalgar Square etc.) dojdziesz z papcia ;) Do Greenwich musisz podjechać. Nie wiem co chcesz zobaczyć, ale generalnie masz bardzo dobry punkt
  • Odpowiedz