Wpis z mikrobloga

Sytuacja z wczorajszego dnia studiów: wykład o problemach społecznych informatyki. Gościu przychodzi odpala film pt. Penguin bloopers. Komentarz po tym to właśnie jest linux i tak się wykrzacza. A tam pingwiny spadają ze skały, albo na mordę lecą bo się slizgają. Potem podstawy programowania, i pierwsze doświadczenia z Ubuntu dlaczego w tym z------m systemie nie może być interfejs jak w Windows i nawet przycisk wyłączania musi być po lewej stronie? TYLKO WINDOWS!

#windows #linux #studia #wyklad #heheszki #coolstory
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ksaler:

A wiesz, że ja nawet na studiach z Linuxem miałem bardzo mało do czynienia? To jest jedna z rzeczy, za którą gdybym mógł się cofnąć w czasie to bym sobie samemu p-----------ł - zacząłem się na poważnie uczyć Linuxa 3 lata temu jak poszedłem do roboty.
  • Odpowiedz
  • 0
Ale Bojowka linuxa niech mi odpowie dlaczego jest on tak mało popularny na PC laptopach i czemu tak mało gier wychodzi na linuxa i dlaczego każdy rok jest rokiem linuxa a tak na serio to nigdy on nie nastepuje? Plz odp
  • Odpowiedz
poszedłeś na informatykę i pierwsze doświadczenie z Ubuntu masz dopiero na studiach?

@ksaler: dziwi cie to ? :D chyba tylko w technikach informatycznych masz to co jest potrzebne na informatyce w większości liceów przepisujesz z książki do komputera komendy w pascalu...
  • Odpowiedz
"Wszyscy" używają Windowsa i 90 procentom ten system muli, bo poinstalowane są setki toolbarów, a "niezbędnych" ikon w trayu jest na 5 cm, jak się je rozwinie. Nie mówiąc o szajsie typu demo, którego producenci laptopów instalują na kilogramy.

I większość tego zostaje na wieki, bo ci "zadowoleni użytkownicy", którzy mają być moim wzorem, boją się tego dotykać. To ja już spokojnie wolę zostać przy Linuksie.
  • Odpowiedz
@11mariom: ja miałem na myśli, że przestanie chodzić po miesiącu czy dwóch. Aby wyrzucili po 1 semestrze, naprawdę trzeba się postarać, ale po 2 już punktów może braknąć. Wtedy dziekanka... i jest się rok dłużej...

@bercik999: word z wordem nie jest kompatybilny, nie wymagaj kompatybilności z innym programami.

@bercik999: @l__m: Steam już jest, gier pojawia się już coraz więcej.

Tak wiem, że troll, dodałem
  • Odpowiedz
@Infamous: to trochę efekt śnieżnej kuli. wszyscy wolą windows, bo wszyscy wolą windows. a wolą windows, bo był pierwszy i każdy jest z nim oswojony. w telefonach jest odwrotnie. króluje android bo windows nie był tam pierwszy. androida każdy widział, a windows phone mieli w ręku tylko nieliczni (może się mylę, ale wśród moich znajomych tylko jedna osoba ma taki telefon).

no a skoro windows jest bardziej popularny na desktopach,
  • Odpowiedz
  • 0
Skąd wy możecie wiedzieć jak ja programuje czy z matmy jak sobie radzę. Z informy sobie dobrze radzę 70%osób nawet nie spotkała się z jakimkolwiek programowaniem a ja ogarniam obiektowe c++ wskaźniki itd więcej na pierwszym roku nie będzie nic poza tym.
  • Odpowiedz