Wpis z mikrobloga

Mirki! Sprawa jest! Szukam oszusta, może ktoś z was będzie w stanie mi pomóc. W sobotę(20.09) „dokonałam zakupu” biletu na koncert jakże zajebistego Cheta Fakera w Krakowie. Po wpływie gotówki na konto kontakt ze „sprzedającym”się urwał, po wiadomości z pytaniem kiedy bilet zostanie wysłany, konto prawdopodobnie zostało usunięte(dzisiaj 25.09 po godz 12). Tak tak, to że jestem naiwna już wiem. Przechodząc do sprawy, koleś był o nazwie profilu Pio Trek, prawie normalne konto bo oczywiście bez zdjęć samej jego osobistości. Przetrzepałam już pół internetu wpisując dane podane do przelewu: Piotr Kotecki, Rakowiecka 6/4, Chełm, konto w ALIOR banku. Przepadł, no wcieło i tyle, nie ma, nie istnieje i koniec. Nie wiem czy te dane nawet są prawdziwe. Ale przejdę do sedna, pamiętam, że gościu miał znajomych dość trochę. Może ktoś kojarzy awatar, miał go w znajomych, wie jak się nazywa. Może jest nas więcej i kogoś też oszukał. Tutaj adres chyba już nie istniejącego profilu > https://www.facebook.com/zirikmroro w mirko siła, prosze pomóżcie ;_; (na końcu screen z jego profilowego, jeśli to cokolwiek da)

TL;DR #!$%@?łam kupując bilet na koncert licząc na uczciwość, a po wpłacie pieniędzy kontakt się urwał, gość prawdopodobnie usunął konto

#wykopefekt #oszukujo #zlodzieje ##!$%@? #rozowypasek ##!$%@? #chelm
Pobierz lostinternalorgans - Mirki! Sprawa jest! Szukam oszusta, może ktoś z was będzie w sta...
źródło: comment_nvHoUgGtF1Na0jx6xkfUk0vZmHmFB5Vv.jpg
  • 10
Nawet jeśli to nie była żadna aukcja internetowa a jedynie "transakcja" na podstawie wymienionych wiadomości, z których teraz zresztą część jest niewidoczna bo "This message is no longer available because it was identified as abusive or marked as spam." ? Choć chyba facebook powinien gdzieś zachowywać takie rzeczy i na wezwanie okazać policji czy źle myślę?
@lostinternalorgans: facebook raczej nie udostępni żadnych danych, tu mozna sobie pomarzyć. Co nie zmienia faktu, że może zostać uchylona tajemnica bankowa dot. rachunku, na który wpłaciłaś pieniadza i po tym uda się go być może znaleźć. Wszelkie dowody uprawdopadabniajace, że prowadziliście takie negocjace są wskazane. Brak użycia allegro do transakcji nie jest przeszkodą w przypisaniu oszustwa.

ps używaj opcji odpowiedz