Wpis z mikrobloga

@erbo: jak czytam takie bzdury gimbokorwinistów to nie jeden raz. A ty? @Aleksander_Newski: niech komentują, skoro młode pelikany właśnie to najłatwiej łykają to po co się męczyć? Zresztą, który to już rok jest tym "rokiem nowej prawicy"?
  • Odpowiedz
@cyberpunx: Widzę, że próbujesz zboczyć z kursu mojego pytania. Tak więc zadam je jeszcze raz, bardziej jednoznacznie: czy polityka poważnego od niepoważnego oddziela to, że ten pierwszy nie prowadzi internetowej działalności i nie komentuje tam różnych bieżących zdarzeń? Bo jeśli tak, to poważnymi politykami zostają tylko ci, którzy zlecają komuś innemu robienie swojego fanpage na facebooku, czy twitterze.
  • Odpowiedz
@Aleksander_Newski: Zgoda, masz rację (chodzi o ukrytą tezę zawartą w pytaniu). Śmieszy mnie jedynie opieranie na tym polityki KNP, kreowanie takiego przekazu. Ten aspekt "wolnościowy" w całym statusie partii robiony właśnie w taki sposób, jest po prostu śmieszny (jeśli nie wiesz dlaczego, to wyjaśnię). I dla jasności, status statusem i komentowanie "niepoważnych rzeczy" też przystoi poważnemu politykowi - ale nie robienie z tego swojego statusu - tacy wolni bo skaczą
  • Odpowiedz
@cyberpunx: Ale ten wpis jest po prostu przeniesieniem na grunt praktyczny tego, co JKM mówi w zasadzie jeszcze od lat 70-tych. Do tego duża część jego wyborców to młodzi ludzie, więc taki wpis to dobry marketing polityczny. A ja się z jego treścią jak najbardziej zgadzam.
  • Odpowiedz
@Aleksander_Newski: Nie widzę powiązania, pomiędzy tym, że jest demokracja a tym, że komuś zabrania się skoków z wieżowców. Poza tym w prawdziwie wolnościowym państwie, naruszyli by świętą własność prywatną właściciela budynku: P chyba , że by wyraził zgodę co oczywiście jest możliwe
  • Odpowiedz
@bnds:

Są jeszcze ludzie! Czterech młodzieńców skoczyło sobie na spadochronach z Pałacu Kultury i Nauki im.Józefa Stalina w Warszawie!

Co robi onet.pl? http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/skok-ksiezy-z-palacu-kultury-apel-policji-o-pomoc-w-identyfikacji-smialkow/4gp0t Zamiast podziwiać tych śmiałków przyłącza się do akcji poszukiwawczej. Wzywa donosicieli, by ich zakapowali. Złapać tych drani i zapuszkować! Śmieli być odważni - a Europejczycy powinni być potulnymi, pozbawionymi fantazji,
  • Odpowiedz
@Aleksander_Newski: Rozumiem, że każdy powinien mieć prawo skoczyć z Pałacu Kultury ze spadochronem? Absolutnie nie widzisz powodu, dla którego jednak nie powinno się na to pozwalać?

Chcącemu nie dzieje się krzywda, ale temu, komu wpadnie na głowę, linie energetyczne albo samochód, już może się stać.
  • Odpowiedz
Pobpierwsz trzeba być gimbokorwinista lub ćwierć mózgiem, żeby uważać, że pochwała skakania z budynków publicznych to walka o wolność osobistą ludzi. Czego to ma być symbol i jak przekładać się na moje rzeczywiste korzyści wolnościowe? Nie ma rzecz jasna nawet słowa o tym ile mogło to spowodować wypadków, bo Unia taka zła i zakazuje. Trzeba być kompletnie pozbawionym wyobraźni, żeby robić z tegi etos swobód obywatelskich. Ciekawe jaki byłby komentarz JKM gdyby
  • Odpowiedz