Wpis z mikrobloga

#polityka #socjalizm #korwin

Osobę która wprowadziła prawo że należy po 2 umowach na czas określony dać umowę o pracę na czas nieokreślony należy postawić pod murem i rozstrzelać.

Własnie na PAŃSTWOWEJ UCZELNI jako pracownik techniczny powiedziano mi że będę miał miesiąc przerwy w zatrudnieniu żeby ominąć to kretyńskie prawo, w związku z tym stracę wszystkie dodatkowę swiadczenia które z tytułu umowy o pracę mi przysługują.

ja mam w #!$%@? te 0.3 etatu ja sobie zarobie bez tego, ale ile bylo osob które ledwo wiązały koniec z końcem a ich pracodawca #!$%@?ł bo jakiś #!$%@? #!$%@? ustawodawca stwierdził że mi się należy umowa o prace na czas nieokreslony! #!$%@? mi się należy! teraz to mi się należy zwolnienie z Pracy bo jakiś kretyn urzędniczy chciał dla mnie lepiej!? Chcecie socjalizmu macie ten swoj #!$%@? socjalizm ale po papier toaleteowy do mnie nie przychodzcie jak sie wam skonczy lewackie #!$%@?~!
  • 15
  • Odpowiedz
@Polskiham: Zrobili kulawe prawo, które po raz kolejny można obejść. Przykro mi, że uczelnia nie chce Cię zatrudnić na stałe, albo Cię nie doceniają albo się nie nadajesz, tak czy inaczej rozglądaj się za lepszą firmą.
  • Odpowiedz
@moooka: mi nie zależy o umowie na stałę. mój profesor ceni sobie współpracę ze mną i pracuję dla nie go w tym miesiącu na inną formę zatrudnienia.

dział kadr uniemożliwia mi przyznanie takiej umowy gdyż jest ona nie przewidziana na to stanowisko.
  • Odpowiedz
@Polskiham: a wystarczyło zatrudnić do innej spółki córki i przepisy się obchodzi, ale jak to państwówka to nie ma co się dziwić, że nie umieją kombinować jak prywaciarze.
  • Odpowiedz
Własnie na PAŃSTWOWEJ UCZELNI jako pracownik techniczny powiedziano mi że będę miał miesiąc przerwy w zatrudnieniu żeby ominąć to kretyńskie prawo, w związku z tym stracę wszystkie dodatkowę swiadczenia które z tytułu umowy o pracę mi przysługują.

@Polskiham: jeden z znajomych ostro lewaczył. "wolny rynek to utopia, kapitaliści wyzyskujo, jak nie będzie regulacji to dostanę 3 zł/godzinę i umrę pod płotem", "prawdziwa praca to stabilna praca, czyli najlepiej w budżetówce", słowem - przeciętny obraz osobnika, którego znajdziesz tu i ówdzie na wykopie.

Poszedł na rozmowę rekrutacyjną w.s. pracy w GUS (bądź co bądź -
  • Odpowiedz