Wpis z mikrobloga

@Lerhond: nbie wiem co udowodniles, chyba glupote

porownujesz moc gpu do bf4 i sadzisz ze masz racje, no chyba nie

bf i inne gry to sa jeszcze multiplatformowki, brakuje gier ktore byly by stricte pod ps4 xo i pc, na inne konsole
  • Odpowiedz
@Lerhond: bo kazda gra jest innaczej zoptymalizowana

sniper elite byl wydany na ps3 ps4 xbox 360 i xo, nie pomijajac oczywiscie pc

na kazdej platformie wygladala ta gra niemal identycznie, z tym ze na pc i ps4 miala lekko lepsza grafike, ale to tylko dzieki directx 11...

podalem tobie i temu wczesniej assassin creeda jako dobre porownianie, na pc gra dziala slabo, dopiero na drogim pc dziala ladnie, ale ladnie
  • Odpowiedz
@Lerhond: bo kazda gra jest innaczej zoptymalizowana

No tak, nie da się ukryć. Tylko że w ten sposób możesz obalić każde porównanie

na kazdej platformie wygladala ta gra niemal
  • Odpowiedz
@pqp_1: Wybrałem ten ponieważ: Konfiguracja tego PC z filmu jest bardzo podobna do tego zestawu za 2k który podałem.

Karty graficzne z tego przedziału cenowego nie mają problemu żeby osiągnąć w 1080p 45 fps w AC4( Przy porównywalnych ustawieniach grafiki).

Tak jak już wcześniej wspomniałem porównywanie fps z PS4 w którym pojęcie takie jak MSAA nie istnieje z fps tej samej gry na PC na którym gra ma włączone MSAA
  • Odpowiedz
@Swagger: wpisz procesor i karte z dopiskiem black flag i sie zdziwisz

z tego co ja widze to ludzie pokazuja rozdzielczosc nizsza niz 900p i maja tam 40 fps z spadkami do 30
  • Odpowiedz
@pqp_1:

z tego co ja widze to ludzie pokazuja rozdzielczosc nizsza niz 900p i maja tam 40 fps z spadkami do 30.

Z włączonym MSAA.

Bez tego w 1080p będą takie same fpsy. Czyli więcej niż w PS4.
  • Odpowiedz
a skad masz dokladne info o tym wygladzeniu ?

z tego co wiem ps4 i xo maja swoje wersje ktore sie roznia troche ale nie az tak bardzo, bardziej chodzi o nazwe niz sposob wygladzenia
  • Odpowiedz
Bez tej opcji konsola jest mniej obciążona i generuje więcej fps niż PC na którym jest włączona. Proste.

PC za 2k PLN ze "zwykłym" wygładzaniem osiąga więcej klatek niż konsola. Bez spadku jakości grafiki.
  • Odpowiedz
@pqp_1:

Przepraszam. Pomyliłem się. MSAA jest używane przez niektóre gry na PS4:

The Following PS4 games are at these resolutions with a specific Anti-Aliasing for the given
  • Odpowiedz
@Swagger:

problem jednak moze byc taki ze jak narazie tych gier duzo nie ma, na ps4 jest stosunkowo malo tytulow

assassins creed wedlug tego co napisales ma to, wiec jesli na konsoli jest 30 fps, a na pc za prawie 4k jest 45 gdzies, to cos sie tu nie zgadza
  • Odpowiedz
@Swagger: smiem watpic, pokaz filmik mowiacy za twoja teoria

pozatym pisanie ze po wyjsciu kilku gier to max co moze dana konsola... nawet mi cie nie zal, po raz kolejny mowie, zobacz gry po premierze ps3, a zobacz co robilo po 7 latach od premiery, to samo bedzie z ps4
  • Odpowiedz
@Swagger: jeszcze powiedz ze gta 5 jest slabe, to juz naprawde zwatpie

gta 5 to zwienczenie tej generacji, gra swietna, moze nie ma stale 30 fps, ale tak czy siak da sie grac i jest ok
  • Odpowiedz
Graficznie jest w miarę(na screenach). Po uruchomieniu gry czar pryska, klatkuje na każdym kroku. 30 fps jest jak patrzysz w niebo i nic nie robisz. Więc jest słabe przynajmniej w wydaniu na ps3 i x360. Takie zwieńczenie.
  • Odpowiedz