@peterek93: @LOLWTF: Dopiero zaczynam zabawę z pythonem i django (przesiadka z PHP) i jakoś python 3 bardziej mi odpowiada, ale często słyszę, że jednak 2.7.x lepszy, bo bardziej popularne czy jakoś tak, więc sam nie wiem co wybrać. Pewnie 3 :)
@Kiziek: jak zaczynasz od django 1.7 to bierz 3.4.X. Większość bibliotek została już przeportowana a jeśli nie to zawsze można jakoś je na szybko fixnąć. Jeśli uczysz się na 1.6.6 to bierz 2.7 bo więcej gotowych rozwiązań na stacku (ale to też można łatwo przerobić na 3.x)
Zresztą na początku nauki różnice między 3.4 a 2.7 są baardzo małe, więc to raczej średnio powinno mieć dla ciebie znaczenie.
@Kiziek: to jak dopiero zaczynasz to najpierw ogarnij pythona na poziomie codeacademy + przerób jakiś tutorial z Flaska (np. megatutorial for flask) żeby wiedzieć jak ogólnie python na webie działa. Dopiero potem baw się w 'magię' django.
@Kiziek: btw. flaska najlepiej ogarniać na pythonie 2.7, ale na codeacademy jest właśnie python2.7 więc ci to problemu nie robi. Najlepiej będzie jak pobierzesz i zainstalujesz sobie PyCharma CE + zainstalujesz vagranta (+ np. ubuntu 14.04 box) i podczepisz vagranta pod pycharma. O wiele mniej zabawy w zależności będziesz mieć i nie będziesz sobie psuł nerwów na starcie.
#python #programowanie #django
Zresztą na początku nauki różnice między 3.4 a 2.7 są baardzo małe, więc to raczej średnio powinno mieć dla ciebie znaczenie.
Teraz tylko najgorsze, czyli uczenie się od nowa ^^
A ten vagrant to do czego służy? :)
Jeśli robisz to wszystko na ubu to nie ma problemu.
ogólnie pamiętaj tylko
Mam pododawać 3 na końcu kazdej komendy, żeby było dla pythona 3?
Tak jak to było dla pip - python3-pip
Komentarz usunięty przez autora