Wpis z mikrobloga

Witam Mirasy, mam do was pytanie. Szukam auta do 6k i zastanawiam się co wybrać. Na oku mam hyundaia coupe, clio II, honda civic i rover'a 25. Wybrałem te bo podoba mi się ich bryła, i podobno za tę cenę można znaleźć spośród nich coś fajnego. Szukam auta w gazie, raczej nieawaryjnego, do którego części nie wyniosą fortuny. Doradźcie coś #motoryzacja #samochody
  • 18
@kimek: hyundai to ta nowa buda już?

Raczej nie, prawda? To trochę gejowy.

Clio jak szukalismy to same padła były, więc albo ciężko znaleźć albo słabo sie trzymają. Honda VI? Fajne auto ale raczej do miasta i na krótkie trasy.

A corsa, astra, vectra? Czy chcesz coś "sportowego"?
@hpiotrekh: czy gejowy to zalezy od gustu, sa gorsze, z corsa mam złe wspomnienia bo kiedys mielismy i były problemy, o oplach jaka opinia krązy to wiadomo, chyba ze sa wyjątki. generalnie potrzebuje "krótkiego" auta bo mam mały garaz, chyba ze uda mi sie cos przekombinowac i ogarnac inny. głownie jezdze po miescie ale chciałbym móc wyjechac kilkaset kilometrów bez obway ze wroce na lawecie
@kimek: opel to raczej średnia awaryjnosc i tanie części. Mam vb i nie narzekam specjalnie.

Civic wydaje się ok dla twoich potrzeb, ale szukaj wszystkiego co jest w tej cenie właściwie.

A co do rovera to plastik, skrzynia chyba z masła zrobiona, 1.4 NIE JEDZIE W OGÓLE. A przebieg miał niecałe 100kkm