Wpis z mikrobloga

mirki, postanowiłem chodzić na siłkę i bądźmy szczerzy, jedyny mocny mięsień w moim ciele to mięsień piwny :) chciałem znaleźć w necie jakiś plan treningowy ale na każdej stronie znajduję sprzeczne informacje - czy na początku powinienem robić wszystko jednego dnia, czy od razu podzielić trening i np. jednego dnia robić nogi, drugiego klatkę itd? będę wdzięczny, gdyby ktoś mógł się wypowiedzieć o treningu dla 100%owych amatorów. google nie pomaga bo tak jak mówiłem - na każdej stronie piszą co innego

#silownia #pytanie #mikrokoksy
  • 26
Polecam robić na przykład nogi i klate jednego dnia, klatę i brzuch następnego itd. a Ponieważ jak można usłyszeć w wielu miejscach mięśnie rosną jak odpoczywają.
@emeryk: Klata triceps barki - obowiązkowo wyciskanie z głową w górze, w dole i na płasko

środa plecy i biceps (ewentualnie dwa cwiczenia na przedramię) - obowiązkowo martwy ciąg

piątek nogi - obowiązkowo przysiady ze sztangą
@Slith: ponieważ po zrobieniu a6w wlaśnie poprawi sobie wytrzymałość,będzie mogł robić po 200 brzuszków dziennie zamiast 20. A a6w daje ładne efekty i nie zajmuje dużo czasu dziennie .
@njoylife: a6w daje efekty nieproporcjonalne do wykonanej pracy. Wiem bo sam zrobiłem keidyś cały ten program, robiłem też inne, o wiele lżejsze z takim samym efektem.

Poza tym Wy tu piszecie jakby on sie szykował na wyprawę w kosmos. Jak by nie zaczął to i tak sobie krzywdy nie zrobi jak nie będzie brał dużego ciężaru.
@emeryk: tak od siebie powiem, że póki jeszcze nie chodzisz na siłkę to porób w domu cokolwiek żeby nieco mieśnie przyzwyczaić do wysiłku, złapać pierwsze zakwasy. Troche przysiadów, pompek, brzuszków i co tam jeszcze masz możliwośc.

Kiedyś jak zacząłem siłownie i ruszyłem wydawało mi się łagodnie to popuchły mi przedramiona (nie pompa, normalna opuchlizna) i nie tylko, i jak wydobrzałem to byłem jeszcze słabszy niż przed pierwszą wizytą.

Także uważaj.
@Szefu: na pewno pomogą, ale ja sadzę że powinien zainwestować w jakieś kardio żeby pozbyć sie oponki.a przy okazji widzę ze pod tym postem rozwinęła się dyskusja a nie wiadomo czy autor w ogóle to czyta .
@emeryk: minimum 30 minut cardio po każdym treningu siłowym, bieżnia 7km/h i 12% pochylenia, jeśli nie dasz rady [ja tyle nie daję], to orbiterek na około 140wat