@el3m: ja uczyłem się grać w dość śmieszny sposób. Wybierasz sobie dwa akordy i grasz dwa w kółko aż będziesz mógł je płynnie przerzucać. Polecam nauczyć się tych najprostszych w taki sposób (C, G, a, A, D, d). No i oczywiście F-dur ( ͡º͜ʖ͡º) #pozdrodlakumatych . Jak będziesz umiał C, a, F, G to masz już piosenki do wyboru np. Zawsze tam
@el3m: Z graniem na akustycznej, czyli ogniskowym jest tak jak mówi @szinken. Na start wystarczy nauczyć się jednego bicia - ja polecam oazowe, najpopularniejsze "dół, dół, góra, góra, dół, góra". I bierzesz piosenki, które chciałbyś zagrać czy zaśpiewać, ucząc się przez granie tych piosenek konkretnych chwytów. Z czasem możesz dołożyć charakterystyczne bicie dla danych piosenek jak np. w Wehikuł czasu - Dżemu. Jak ograsz trochę piosenek to zagranie
@el3m: Właśnie dlatego polecam to ćwiczenie ( ͡°͜ʖ͡°) weź sobie dwa np G i C i graj sobie je naprzemiennie coraz szybciej. jak wejdzie Ci w krew to zmień i tak do skutku ;)
@el3m: Właściwie też zaczynałem na nauce chwytów, katując je na zmianę. Jeszcze z fajnych łatwych piosenek na początek to Knocking on the heavens door, trzy akordy grane przez całą piosenkę
@el3m: trochę poboli, przejdzie i potem się twarde zrobią ( ͡°͜ʖ͡°)
@Turrsky: ja się uczyłem na disco polo, Feelu i tym podobnych gniotach. Potem wszedłem w muzykę trudniejszą której zresztą słucham (ta duma kiedy zagrałem Seek and Destroy.. :D)
Gitarzyści, który z youtube'owych poradników polecicie do nauki gry na gitarze akustycznej ?
źródło: comment_AkXGa0fLfIuO6sJ6hIAigy1fdlTC2yWd.jpg
Pobierz@el3m: Właśnie dlatego polecam to ćwiczenie ( ͡° ͜ʖ ͡°) weź sobie dwa np G i C i graj sobie je naprzemiennie coraz szybciej. jak wejdzie Ci w krew to zmień i tak do skutku ;)
@Turrsky: ja się uczyłem na disco polo, Feelu i tym podobnych gniotach. Potem wszedłem w muzykę trudniejszą której zresztą słucham (ta duma kiedy zagrałem Seek and Destroy.. :D)