Mirki, potrzebuję jakichś pomocy dydaktycznych z mechaniki płynów. Głównie chodzi mi o falę uderzeniową (skośna, prostopadła, ruchoma) i przepływy gazów przez dysze. Z wykładu nic nie szło zrozumieć, zabójcze tempo i na dodatek 0 materiałów od strony wykładowcy - jednym słowem tragedia.
Jakby ktoś miał jakieś książki, przykładowe zadania, prezentacje, pdf i byłby w stanie się nimi podzielić, było by świetnie wręcz :) Bo egzamin już w środę :/
@szopennn93: dzisiaj pisałem egzamin z płynów i wiem co czujesz :D ale materiałów raczej brak w formie elektronicznej, jedynie jakieś rozwiązania egzaminów z innych lat
@orange92: bo u nas na kierunku chyba dopiero od niedawna jest zaliczenie tego przedmiotu w formie egzaminu :/ O ile nie jesteśmy nawet pierwszym rocznikiem.
Jakby ktoś miał jakieś książki, przykładowe zadania, prezentacje, pdf i byłby w stanie się nimi podzielić, było by świetnie wręcz :) Bo egzamin już w środę :/
#studbaza #studia #studbazaproblems #energetyka
"absolwent prowincjonalnego wydziału mechanicznego twierdzi że ... Wykaż na czym polega błąd wynikający z nieznajomości mechaniki płynów" :D:D
Dzięki wielkie, zawsze coś :>
Ja osobiście z łódzkiej, słabo widzę ten mój kierunek u nas :D