Wpis z mikrobloga

#sztukiwalki #kravmaga

Jak nie macie co robic z wolnym czasem to polecam wam krav mage :D ja juz trenuje kilka miesiecy i musze przyznac, ze naprawde warto o/
Pinius - #sztukiwalki #kravmaga 

Jak nie macie co robic z wolnym czasem to polecam...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lejzyhy: Wlasnie to jest bardzo pomocne bo tutaj nie ma zasad. MMA i boks sa dobre ale tylko w warunkach gdy jest sedzia obok Ciebie. W krav madze masz pomieszany wszystkie sztuki walki i dodatkowo kopanie po jajach, wydubywanie oczu etc. Typowe do walk na ulicy.
  • Odpowiedz
@lejzyhy: Na ulicy pomagają szybkie nogi. Poza tym jak już się z kimś bijesz to lepiej umieć cokolwiek niż nic, więc tak naprawdę nie ważne co trenujesz, o ile masz sparingi full contact.

@Polska4Ever: KM nie jest sztuką walki.
  • Odpowiedz
@Polska4Ever: Moich dwoch kumpli cwiczy karate :D Powiem Ci, ze durniejszej sztuki walki nie widzialem. Bo dla mnie to jedynie pokazowka ktora nadaje sie tylko na zawody ..
  • Odpowiedz
@gentelman: Np. podczas rozgrzewki mamy nakaz bieganie z garda + krok dostawny w kazdym kierunku sali. No i w taki sposob mozna wycwiczyc refleks, bo uwierz jak biega 30 osob to musisz niezle sie napocic zeby nikogo nie tryknac.
  • Odpowiedz
@Strus: A czym niby jest? To jest sztuka walki, ktora zostala wymyslona dla Izraelskiego wojska. Pozniej wprowadzono ja dla cywili bez wiekszosci elementow dla potrzeb wojska. Bodajze 2 lutego jade do Wawy na seminarium z jakims wybitnym instruktorem z Izraela, ktory przeprowadzi z nami krotki kurs jak dla Sluzb Specjalnych Izraela.
  • Odpowiedz
@Pinius: Systemem, tak jak np. Defendo/Defendu, Combat 56 i podobne. Sztuki walki (karate, kung-fu etc.) uwzględniają dodatkowo rozwój kulturowy i duchowy oprócz fizycznego.

A cywilna wersja krav-magi nie uwzględnia po prostu obsługi broni.
  • Odpowiedz
@Strus: szybkie nogi ;] uniknięcie walki na ulicy, to zawsze najlepsze wyjście

@Pinius: ja też bym KM nie nazwał sztuką walki... system walki bardziej mi pasuje. Karate jest wiele odmian, które mogą się różnić od siebie...
  • Odpowiedz