Wpis z mikrobloga

@nekti: Ja raz natrafilem na takie co mialo wszystkie. W Warszawie, 115m^2, dobra lokalizacja, w srodku marmury egipskie piaskowe i ciemne, kuchnie AEG, klima, naglosnienie BOCHE w calym domu nawet kiblu. Bylo super, ale pozniej sie okazalo ze komornik wisial nad mieszkaniem i mialem czestych gosci, ale rok przemieszkalem :D
  • Odpowiedz
@nekti: Trzeba przyznać rację. Szukając mieszkania 8/10, które mają ogarniętą cenę to jest komuna. Oczywiście w opisie "ładnie i gustownie urządzone" a patrzysz na zdjęcia i stare tapety, fotele, wersalki i meblościanki.

Mi się na szczęście udało w Gdańsku - mieszkanie po kapitalnym remoncie w świeżo ocieplonej kamienicy, 5min piechotą od Galerii Bałtyckiej więc lokalizacja dobra a i cena atrakcyjna. I cieszę się, że ten koszmar z poszukiwaniami już za
  • Odpowiedz
@nekti: 3 punktów na raz nie widziałem w Warszawie, zawsze jest jakiś haczyk. ja znalazłem obecne w rozsądnej cenie i w Śródmieściu, co mi pasuje. Meblościankę i tapczan dziadka razem z krzyżem z plastikowym świecącym Jezusem wyrzuciłem na śmietnik i jest super. Raczej zawsze warto się nastawić na jakieś doinwestowanie, nawet z własnej kieszeni jeżeli planuje się wynajmować na dłużej.
  • Odpowiedz
@loczyn: albo mieć też trochę szczęścia. :) jednak najlepsze okazje to są pewnie po znajomych z polecenia jak ma się takie możliwości. jak z wszystkim zresztą...
  • Odpowiedz
@nekti: najgorsze jest to, że zdjęcia w ogłoszeniach często niewiele pokazują. Przegląda człowiek ogłoszenia, znajduje mieszkanie w dobrej cenie, zdjęcia mało pokazują, ale nie ma tragedii, więc jadę obejrzeć mieszkanie, które jak się na miejscu okazało można by spokojnie do jakiegoś skansenu przenieść: meblościanka (lata 70 lub 80), gustowne PRLowskie fotele, cerata na stole w kuchni, itp. Największym zaskoczeniem była chyba klasyczna toaleta ze spłuczką z łańcuszkiem (nawet nostalgłem trochę,
  • Odpowiedz
@kwejkowicz1998: Z ogłoszeń wybrałem sobie 20 mieszkań do obejrzenia. Po ich obejrzeniu zostały mi do wyboru 2... Zdjęcia w mało którym ogłoszeniu pokazują cokolwiek.

• Odpowiedz