Aktywne Wpisy
WezelGordyjski +290
#marszniepodleglosci
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
Podręcznikowa prowokacja.
Flaga LGBT, a dwa piętra niżej stanowisko kamerzysty na balkonie.
Przypadek, nie?
mirage50 +235
w TVN tradycyjnie na pasku "MARSZ NARODOWCÓW" xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
@przemyslany_nick: 53% zgonów w iraku było spowodowane materiałami wybuchowymi z czego 64% to atak lotniczy, doszło do ponad 1000 zamachów b-------h http://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_Body_Count_project
wniosek
Nie wiem. Nie oczekuję od ludzi, którzy mają zabronioną b--ń od stuleci umiejętności tworzenia ładunków wybuchowych tak szczerze mówiąc.
ja tam potrafie
Nie wygrasz z regularną armią, koniec, kropka. To, że walczysz z piechotą nie oznacza, że zaraz nie przylecą śmigłowce czy przyjadą czołgi.
A kto powiedział, że sobie poradzą?
To właśnie tobie proponuję poczytać. W Iraku na początku rzeczywiście organizowano zasadzki na konwoje ale dosyć szybko się z tego wycofano z powodu znikomych skutków i ogromnych strat, w A-stanie już praktycznie tylko IED gdzie operator s--------ł pod ziemie po detonacji. Poczytaj też o charakterystyce tego terenu i jak były organizowane zasadzki.
Zobacz też jakie straty ponosili amerykanie przez całą okupację i co osiągnęła partyzantka oczywiście oprócz wielkich strat.
Zasadzki udawały im się do czasu wprowadzenia MRAPów. No jak wygląda sytuacja w A-stanie? Bo może czegoś nie wiem.