Wpis z mikrobloga

No i stuknęło ponad 100 subów na moich tutorialach :) https://www.youtube.com/user/JavaDevMatt/videos #javadevmatt

Chciałbym po nowym roku na poważniej zabrać się za YT. Na razie ogarniam podstawy, bez większego montowania itp. ale myślę nad tym, by zacząć robić to solidniej.

W 2015 chcę zrezygnować z etatu i zacząć robić swoje rzeczy w pełnym wymiarze (kolejne kroki do tego opisuję pod tagiem #mattzagranico ), w tym m. in. tutki na YT.

I pojawia się pytanie: czy ktoś z Was kto śledzi mojej tutki ma problemy z angielskim? Tzn. czy robienie tego po polsku naprawdę ma sens? Chciałbym porobić to trochę profesjonalniej z jakimiś omawianymi slajdami itp. ale chyba przygotowanie czegoś takiego po polsku dla małej grupy, która i tak w 90% zna dobrze angielski jest po prostu marnowaniem czasu? Jak sądzicie? #pytanie #youtube
  • 4
@typowyrandom: o to też chodzi. Jak się czegoś nauczyłem przez ostatni rok w Niemczech, to tego że nie należy zapracowywać się jak wół i starać się robić jak najwięcej. Należy raczej zmaksymalizować ilość rzeczy, których nie warto robić. Np. w przypadku 30 tutoriali zrobienie dla nich polskich napisów pochłonie czas, w którym mógłbym przygotować i nagrać kolejne 3 itp.
@JavaDevMatt:

w firme

w robienie apek i gier

wierze

ale w zyski z tutkow na yt w pl - bez szans na powazne pieniadze juz bedziej jakbys gral w cos ;P

jesli chodzi o jezyk, moim zdaniem po angielsku i z polskimi napisami ktore powinni robic ludzie dobrej woli

Niemczech, to tego że nie należy zapracowywać się jak wół i starać się robić jak najwięcej.

niezgodne z polska cebula, ludzie beda