Wpis z mikrobloga

Stacja orbitalna C13 podczas przeładunku paliwa.

Z Kerbina przywożę jednorazowo ok. 23,000 ciekłego paliwa plus utleniacz (wehikuł do tego służący widać na górze - pomarańczowe zbiorniki), stacja jest w stanie pomieścić prawie 40k. Stamtąd kolejnym pojazdem wożę je dalej, na stację księżycową - maksymalnie 11,5k naraz.

Wszystko w przygotowaniu do postawienia ogromnej bazy na powierzchni Muna.

#kerbalspaceprogram
salad_fingers - Stacja orbitalna C13 podczas przeładunku paliwa.

Z Kerbina przywożę ...

źródło: comment_MK0Ph8H8qv0rjsYnTJo8dy934jaCJKKJ.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Baza ma składać się z modułów, które będzie można dowolnie dobierać i na powierzchni w dowolny sposób ze sobą łączyć - przynajmniej taka jest teoria. Jak to będzie działać w praktyce - niedługo zobaczymy. Póki co muszę jeszcze dopracować prototyp ogólnego modułu i zaprojektować lądownik do opuszczania segmentów z orbity.

@razadihan: Będę pisał w tagu, jak coś się widocznie ruszy.
  • Odpowiedz
@HiszpanskaInkwizycja: Może kiedyś, jak mi się znudzi granie na vanilli, to sobie taką przygodę zaserwuję. Na razie sam TAC jest dla mnie zbyt skomplikowany. Poza tym, periodyczne wożenie na orbitę ton żarcia znudziłoby mnie, a czuję w kościach, że po zainstalowaniu M------a szybko rzuciłbym grę.
  • Odpowiedz
@salad_fingers: No ten mod właśnie zmniejsza konieczną ilość transportów - zamiast cyklicznie wozić jedzenie, wodę i tlen - raz zawozisz moduł ogrodniczy i masz jedzenie, wysyłasz ekstraktor (nie pamiętam nazwy a nie chce mi się gry uruchamiać żeby sprawdzić) i wydobywasz wodę ze skał. Da się zbudować kompletnie samowystarczalną kolonię. Tylko jest to strasznie drogie - w trybie kariery próbowałem coś takiego na Minmusie postawić, ale jak koszta startów przekroczyły
  • Odpowiedz